Με «στήσανε» σε δύο πυρκαγιές χωρίς αεροπλάνα λέει πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής [video]

File Photo:: Αεροπλάνο καναντέρ επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Είναι μία από τις παράπλευρες αποκαλύψεις του διαλόγου Ματθαιόπουλου –  Λιότσιου, είναι όμως εξίσου σοβαρή:Ο πρώην αρχηγός του σώματος ακούγεται να λέει στον Λιότσιο ότι για λόγους αντιπαραθέσεων μέσα στο Σώμα, ένα χρόνο νωρίτερα από το Μάτι, δύο πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθηρα είχαν αφεθεί , το 2017, χωρίς εναέρια μέσα προκειμένου  να πληγεί ο τότε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Γ. Βασιλειάδης.

Ο τελευταίος σε συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ είπε: «Πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του»  «καρφώνοντας» τον αρχηγό Βασίλη Καπέλιο για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη. «Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση της φωτιάς στη Μάνη, ανέφερε: «Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».


Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές» είπε , δηλώνοντας ότι πλέον νιώθει «ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».

Νωρίτερα, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος απείλησε με μηνύσεις για όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο με όσα είπε τον Σεπτέμβριο του 2018 ο τότε αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος στον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσο.

«Αγανακτώ», είπε. «Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα. Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέος τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από STAR Channel

Δύο τραυματίες αστυνομικοί μετά από συμπλοκή με εμπόρους ναρκωτικών στη Σπάρτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: