Θεσσαλονίκη-Αθήνα τρέχοντας «For Katerina»: 573 χιλιόμετρα αγάπης και πρόληψης [photos]

Ο σύζυγος της Κατερίνας, δρομέας υπεραποστάσεων, κ. Αλέξανδρος Γεωργίου θα διανύσει 573 χιλιόμετρα, μία διαδρομή που αποτελεί, ουσιαστικά, την πορεία της ζωής της Κατερίνας, από το πατρικό της σπίτι στην Θεσσαλονίκη, έως το σπίτι της όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους στην Κερατέα. Photo via forkaterina.com




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ, HELLAS JOURNAL

573 χιλιόμετρα… Με ένα μήνυμα…
Αυτό της πρόληψης.
Για τον καρκίνο που θερίζει…

Ακολουθώντας τη διαδρομή ζωής της Κατερίνας του, από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, έως το σπιτικό τους, στην Κερατέα Αττικής, ο δρομέας υπεραποστάσεων και σύζυγός της, Αλέξανδρος Γεωργίου, συγκινεί με την προσπάθειά του και στέλνει μήνυμα σε όσους παλεύουν με τον ύπουλο εχθρό, που λέγεται καρκίνος.

Μιλώντας στην HELLAS JOURNAL υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της πρόληψης, του κύριου στόχου του “For Katerina”, ενός συμβολικού δρόμου τρεξίματος, ενός φόρου τιμής στη δική του μαχήτρια, σύζυγο και μητέρα του γιου τους, Κατερίνα Βελονίδου, που έχασε τη δική της μάχη.

«Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να τιμήσει όλους όσοι «έφυγαν» από τη ζωή ύστερα από μάχη με την νόσο, για να δώσει δύναμη σε όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται, στους συγγενείς-συνοδούς, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους, ώστε μέσω της πρόληψης να μην εφησυχάζουμε, γιατί αυτός ο ύπουλος εχθρός παραμονεύει και δεν ξέρουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα», εξηγεί ο κ. Γεωργίου.

Στην προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνος. Γνωστοί και άγνωστοι προσφέρουν τόσο υλική, όσο και ηθική στήριξη.

Ο Αλέξανδρος και η Κατερίνα. Photo via Alexandros Georgiou.

“Είναι συγκλονιστική η στήριξη του κόσμου, που στέκεται αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. Με συγκίνησε αφάνταστα μία άγνωστη γυναίκα που με πλησίασε και μου είπε: “τρέξε και για τη μητέρα μου”. Εκείνο, όμως, που με κάνει να αισθάνομαι ότι εκπληρώνεται ο στόχος του “For Katerina”, είναι το εξής γεγονός. Μία κυρία έκανε για πρώτη φορά εξετάσεις. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο. Έστω και ένας άνθρωπος να ευαισθητοποιηθεί, με αφορμή την προσπάθειά μας, είναι κέρδος”, σημειώνει ο κ. Γεωργίου.

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το Σάρκωμα Ewing, που δυστυχώς βρισκόταν ήδη στο τέταρτο στάδιο. Σχεδόν πέντε μήνες μετά τη διάγνωση η Κατερίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, τον Απρίλιο του 2019.

“Η Κατερίνα αντιμετώπισε τη χημειοθεραπεία όπως ακριβώς αντιμετώπιζε όλους τους στόχους της ζωής της, αποφασισμένη και με θετική διάθεση. Σε απάντηση του ότι έχασε τα μαλλιά της τόσο γρήγορα, δήλωσε ότι το 2018-2019 θα ήταν η “χρονιά του καπέλου”. Αντιμετώπισε τον καρκίνο και όλους τους φόβους με χιούμορ, ταπεινοφροσύνη, ευπρέπεια και κουράγιο. Σε κανένα στάδιο δεν αναρωτήθηκε “Γιατί σε μένα;”, αντ’ αυτού είπε πως “Κάτι ωραίο και καλύτερο θα συμβεί στο μέλλον χάρη σ’ αυτή την εμπειρία, που δεν κατανοώ ακόμα”“, αναφέρεται για την Κατερίνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση του «For Katerina», με μοναδικό δρομέα τον Αλέξανδρο, θα δοθεί στις 27 Ιουνίου 2020, στη Θεσσαλονίκη και ο τερματισμός θα γίνει στην Αττική στις 4 Ιουλίου 2020.

Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε οκτώ τομείς (ημέρες):

• Νεάπολη – Κορινός
• Κορινός – Τέμπη
• Τέμπη – Βελεστίνο
• Βελεστίνο – Ράχες
• Ράχες – Καμένα Βούρλα
• Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο
• Ακραίφνιο – Μαλακάσα
• Μαλακάσα – Κερατέα

Στο forkaterina.com, κατά τη διαδρομή, θα υπάρχει live track χάρτης όπου θα φαίνεται σε πραγματικό χρόνο το στίγμα και η θέση του Αλέξανδρου πάνω στην προκαθορισμένη διαδρομή.

Κρατάμε για το τέλος, τα λόγια που συνήθιζε να λέει η Κατερίνα:

“Ο χρόνος μπορεί να μη γυρίζει πίσω, αλλά κάθε μέρα είναι ένα θαύμα, μια ευλογία, ένα νέο ξεκίνημα, μια ευκαιρία να ζήσεις ξανά, μια προσπάθεια να κερδίσεις την ευτυχία, μια ανεξήγητη πρόσβαση στη δυνατότητα να βελτιώσεις τα πράγματα… Πώς γίνεται να έχουμε το δώρο να σβήνουμε τα λάθη και πάλι να μη μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δυνατούς μας κάνει;… Γιατί ζητάμε τόσα πολλά, αν και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλά ακόμα μια μέρα;;; Κατερίνα Βελονίδου | 13/8/2018”.

Πλωτό συνεργείο του ΕΟΔΥ στην Κίναρο, σε ένδειξη σεβασμού στην κυρά Ρηνιώ, τον ακοίμητο φρουρό της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: