Ο Μουφτής των κατεχομένων ενημέρωσε τους Σουηδούς ότι δεν υπάρχει σημαία στο Τέμενος της Λάρνακας

File photo. Φωτογραφία αρχείου από τον Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα με Τορκοκύπριους οι οποίοι μετέβησαν για προσκήνυμα του οποίου ηγείτο ο Μουφτής Ταλίπ Αταλάϊ, ΚΥΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το Γραφείο που παρακολουθεί τα θρησκευτικά θέματα της Κύπρου στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας, και το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Twitter, που περιπλέκει τα πράγματα για το περίεργο περιστατικό της ανάρτησης βυζαντινής σημαίας στο τέμενος Tuzla στη Λάρνακα.

Σημειώνει ότι ο Μουφτής των κατεχομένων ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει η σημαία στο τζαμί, όπως ισχυρίστηκε η ιστοσελίδα Voice of the Island. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με την οποία συνεργάζονται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ήταν αυτή που υποτίθεται ότι έκανε τη …μεγάλη “αποκάλυψη” για τη σημαία του Βυζαντίου.

Στο μήνυμα στο Twitter, σημειώνονται τα εξής:

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου μόλις έλαβαν τα καλά νέα από το Γραφείο του Μουφτή ότι δεν υπάρχει σημαία στο τέμενος της Tuzla στη Λάρνακα όπως ισχυρίστηκε η Voice of the Island.

Όπως γράψαμε πρόκειται για περίεργο περιστατικό. Δύο υποθέσεις γίνονται. Εϊτε πρόκειται για πράξη κάποιου ανόητου εθνικιστή ή είναι μία ακόμη προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ότι και να συμβαίνει πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες.

Το περίεργο περιστατικό έσπευσε να εκμεταλλευθεί η Τουρκική Προεδρία στην Άγκυρα με ανάρτηση του Ιμπραήμ Καλίν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: