Ποιος τοποθέτησε τη βυζαντινή σημαία στο τζαμί της Λάρνακας; Πράξη επικίνδυνου εθνικιστή ή τουρκική προβοκάτσια;

Η βυζαντινή σημαία στο τουρκικό τέμενος, όπως ισχυρίζονυαι οι Τούρκοι. Φωτογραφία via ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Voice of the Island




Για προκλητικές ενέργειες εναντίον τζαμιών στην Κύπρο κάνουν αναφορά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενα μία περίεργη υπόθεση, η οποία είτε είναι πράξη κάποιου επικίνδυνου εθνικιστή ή προβοκάτσια από την τουρκική πλευρά για να φέρει σε δυσάρεστη θέση την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν φωτογραφία, όπου απεικονίζεται βυζαντινή σημαία, την οποία άγνωστος κρέμασε σε τζαμί στη Λάρνακα. Το συμβάν σημειώθηκε λίγες μέρες μετά το απαράδεκτο περιστατικό βανδαλισμού τζαμιού στη Λεμεσό. Και είναι απαράδεκτο διότι οι Έλληνες σέβονται τους θρησκευτικούς χώρους.

Σημειώνουμε οτι στα κατεχόμενα οι Τούρκοι κατέστρεψαν όλες τις εκκλησίες και όλα τα μοναστήρια. Πολλούς ναούς τους μετέτρεψαν σε τζαμιά ή σε στάβλους για τα πρόβατά τους.

Επίσης θυμίζουμε την άθλια συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Αγιά Σοφιά που σύμφωνα με τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν θα μετατραπεί σε τζαμί.

  • Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ερευνήσει πάραυτα τα περιστατικό. Αν είναι Ελληνοκύπριος ο δράστης πρέπει να συλληφθεί. Αν πρόκειται για προβοκάτσια από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, να ανακοινωθεί και να καταδικαστεί.

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως “η ελληνοκυπριακή διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να βρει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος στη Λάρνακα.

Είπε πως άκουσε για το περιστατικό αυτό από τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάι και ανέφερε πως “υπάρχουν κάποιες ομάδες που αναμένουν κάτι από τέτοιες προκλήσεις”.

Επεσήμανε πως η πράξη αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί και πως η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία αποκάλεσε “ελληνοκυπριακή διοίκηση”, κατά την έκφρασή του, πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

O παράνομος ψευτο-“πρωθυπουργός” στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ κάλεσε την Λευκωσία, να σταματήσει την άνοδο κινήματος κατά του Ισλάμ, που όπως ανέφερε, υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές.

Αναφερόμενος στο θέμα της τοποθέτησης σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος είπε πως αυτή δεν πρέπει να αγνοηθεί και την καταδίκασε.

Ανέφερε πως πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες ή την παραγνώρισή τους, ανέφερε.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ – Κείμενο και σχόλιο: Hellas Journal

Η Κύπρος καλωσορίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τερματισμό της λιβυκής διένεξης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: