Είπαν «όχι» στον ρατσισμό, τίμησαν τους νεκρούς της πανδημίας: Γονατιστοί οι παίκτες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Οι παίκτες των δύο ομάδων κρατούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού, πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, για την 1η αγωνιστική των Πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, στο ΟΑΚΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Πριν από την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των Play Off της Super League, οι παίκτες των δύο ομάδων γονάτισαν στο κέντρο του γηπέδου στέλνοντας το μήνυμα: «Καμία ανοχή απέναντι στον ρατσισμό».

Νωρίτερα είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

* ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι Ιούνιο μήνα, για πρώτη φορά μετά από 57 χρόνια! Η προηγούμενη ήταν το 1963 σε αγώνα μπαράζ στο «Νίκος Γκούμας», που έληξε με ισόπαλο αποτέλεσμα 3-3.

* Με τη συλλεκτική φανέλα #wefightcovid και τον αριθμό 21 στην πλάτη, έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Οι σκέψεις που υπήρχαν να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη φανέλα ως επίσημη, δεν τελεσφόρησαν κι έτσι άλλαξαν και φόρεσαν τις «κανονικές».

Γ. Μαντ., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπέρ του Black Lives Matter Βέρντερ και Βόλφσμπουργκ

Η Βέρντερ Βρέμης και η Βόλφσμπουργκ έγιναν οι τελευταίες ομάδες από την Bundesliga που έδειξαν την υποστήριξή τους στο κίνημα “Black Lives Matter” (σ.σ. «οι ζωές των μαύρων έχουν αξία)».

Και αυτό γιατί πριν από την έναρξη της σημερινής (7/6) μεταξύ τους αναμέτρησης για την 30ή αγωνιστική, οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» και των «λύκων» απέτισαν φόρο τιμής στον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και, παράλληλα, τάχθηκαν εμπράκτως κατά του ρατσισμού με το να γονατίσουν στο χορτάρι του «Βεζερστάντιον».

Υπενθυμίζεται, ότι τη στήριξή τους στο κίνημα “Black Lives Matter” έχουν δείξει και άλλες ομάδες από την Bundesliga, με κορυφαία -ίσως όλων- την Μπάγερν Μονάχου, οι παίκτες της οποίας έκαναν προθέρμανση για τον χθεσινό (6/6) εκτός έδρας αγώνα με την Λεβερκούζεν φορώντας φανέλες που έφεραν το hashtag “Black Lives Matter”, καθώς και το σλόγκαν της επίσημης καμπάνιας του βαυαρικού συλλόγου “Reds Against Racism” («οι κόκκινοι ενάντια στον ρατσισμό»). Επίσης, όλοι οι παίκτες της Μπάγερν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια που έγραφαν τις λέξεις “Black Lives Matter”.

Φόρο τιμής στον Φλόιντ απέτισαν, χθες, και οι ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και της Χέρτα Βερολίνου, οι οποίοι γονάτισαν πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ισόπαλοι με 1-1 στο ΟΑΚΑ: Πριν την έναρξη γονάτισαν στην μνήμη του Φλόιντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: