Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η επιστολή της Κυβέρνησης προς Σπέχαρ για τα οδοφράγματα, το δεύτερο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, τα νομοσχέδιο για αυστηρότερες ποινές σε επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα διατάγματα για τον κορωνοϊό και οι καταγγελίες κατά του διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου για κακοποίηση ζώων, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Νέο crash test υπευθυνότητας» και γράφει ότι σε συναγερμό βρίσκονται όλοι για να αποφευχθούν νέα φαινόμενα όπως εκείνο στον Πρωταρά, σε κέντρα αναψυχής. Η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Σαρλ Μισέλ και τον Ζοζέπ Μπορρέλ,ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την οποία ζήτησε όπως η ΕΕ επιδείξει περαιτέρω αποφασιστικότητα απέναντι στις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας. Αλλού γράφει ότι χωρίς λεωφορεία έμεινε όλη η Κύπρος πλην Λευκωσίας και αναφέρεται σε έκρυθμη κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες.

«Eπιδότηση εργασίας με δύο πακέτα στήριξης» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που κάνει λόγο για έντονο παρασκήνιο για την οριστικοποίηση των νέων κυβερνητικών σχεδίων. Αλλού γράφει ότι η Hoegh και οι συνεργάτες της υπέγραψαν τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που τους απέστειλε η ΔEΦA και τώρα αναμένουν την υπογραφή Kασσιανίδη και την πρόσκληση για έναρξη κύκλου διαπραγματεύσεων, με στόχο την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης, όπως υπέδειξε η PAEK. Γράφει επίσης ότι καταγγελίες κατά του διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λοΐζου Σέπου για απειλές σε βάρος καθηγητών οι οποίοι ταΐζουν γατιά στον περίβολο του σχολείου είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Παράταση αβεβαιότητας» γράφει ότι σε αναμμένα κάρβουνα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι για το δεύτερο πακέτο στήριξης, αναφέροντας ότι οι περισσότεροι τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα μείνουν εκτός των νέων μέτρων. Αλλού γράφει ότι τα παρατράγουδα με το νυκτερινό κέντρο στον Πρωταρά έφεραν αλλαγές στα κυβερνητικά νομοσχέδια, αλλά και στη στάση των βουλευτών και αναφέρεται σε πρόστιμα ανάλογα με τα τετραγωγνικά και γρήγορο λουκέτο. Γράφει, επίσης, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, ότι τραβούν χειρόφρενα παγκύπρια τα λεωφορεία και ότι οι λεωφορειούχοι ετοιμάζονται για παγκύπρια στάσση εργασσίας, ενδεχομένως την Τετάρτη.

«Σε απόγνωση 15.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει πως σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον εργοδοτών στην τουριστική βιομηχανία προέβη χθες η ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ, η οποία αναφέρει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ καταγγελίες έγιναν στο Υπουργείο Εργασίας. Η εφημερίδα αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Υπουργό Εσωτερικών, με τον Άντρο Κυπριανού να δηλώνει ότι το προσφυγικό έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Αλλού γράφει ότι όλοι αναμένουν από τον ΟΗΕ να συμπεριφέρεται αμερόληπτα, επισημαίνει το ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα να μην δοθεί η εντύπωση ότι η πλευρά μας είναι σε σύγκρουση με ΟΗΕ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τα Η.Ε έλαβαν επίπληξη» και αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε η Κυβέρνηση στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για τον κατ’ ισχυρισμό μεροληπτικό τρόπο που ΟΥΝΦΙΚΥΠ αντιμετωπίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της επαναλειτουργίας των σημείων διέλευσης. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ και σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή πυρκαγιά στην Ακρούντα της Λεμεσού. Αλλού γράφει για τα αναθεωρημένα νομοσχέδια που συζητήθηκαν χθες στη Βουλή τα οποία προβλέπουν αύξηση των ποινών σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: