Αλλαγή πορείας από Μαξίμου για ανασχηματισμό: Όχι τώρα, λέει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin (δεν εικονίζεται) κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Να σβήσει την «πυρκαγιά» που έχει ανάψει για τον ανασχηματισμό επιχειρεί ο πρωθυπουργός.

Μια δική του φράση σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ φούντωσε τα σενάρια, ωστόσο ο ίδιος προσπάθησε σήμερα να ρίξει τους τόνους.

Η φράση «διορθωτικές κινήσεις» που χρησιμοποίησε χθες, Τρίτη σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους έφερε πάλι στο προσκήνιο το θέμα του ανασχηματισμού, με την ονοματολογία να «δίνει και να παίρνει».

Πάντως σε συνομιλία που είχε με συνεργάτες του ήταν ξεκάθαρος και είπε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγές εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μάλιστα στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους έκανε και έναν χρησμό. «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα ορισμένοι επισημαίνουν πως η φράση για διορθωτικές κινήσεις επισκίασε τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Ισραήλ.Ωστόσο, ο ανασχηματισμός δεν διαψεύδεται, μετατίθεται.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι «κακές γλώσσες» εξηγούν τις διαρροές περί ανασχηματισμού με διαφορετικό τρόπο.

Επισημαίνουν ότι οι φήμες ενεργοποιούν υπουργούς και Κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ μειώνονται οι γκρίνιες ενόψει… πιθανής υπουργοποίησης.

Προσθέτουν δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης τους θέλει όλους σε εγρήγορση διότι το φθινόπωρο μπορεί να υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις.

HELLAS JOURNAL

 

Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και στον Κήπο των Δικαίων των Εθνών ο Μητοστάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: