Ο ΟΠΕΚ ζητεί πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

File photo: Εξωτερική άποψη της έδρας του ΟΠΕΚ στην Βιέννη, Αυστρία. epa08353342 EPA/CHRISTIAN BRUNA




Ο Πρόεδρος της Διάσκεψης του ΟΠΕΚ και Υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Mohamed Arkab, κάλεσε χώρες μέλη και μη του οργανισμού να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚ το Σάββατο, ο Arkab, αναφέρει:

«Ενόψει των πρωτοφανών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αγορά πετρελαίου, είναι υψίστης σημασίας όλες οι χώρες που έχουν υπογράψει να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία εθελοντικής μείωσης της παραγωγής και στόχος είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση πέραν του 100%» δήλωσε ο Υπουργός.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ+ σε έκτακτη συνεδρίαση στις 12 Απριλίου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, για την οποία είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στις 9 Απριλίου. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου και σκοπός της είναι να σταματήσει η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης παγκοσμίως.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ για δύο χρόνια, αλλά από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, εμπίπτουν 7,7 εκ. βαρέλια ημερησίως στις περικοπές. Από τον Ιανουάριο του 2021 έως το τέλος Απριλίου 2022, αυτές θα ανέλθουν σε 5,8 εκ. βαρέλια την ημέρα. Οι παράμετροι της συμφωνίας ενδέχεται να τροποποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-TASS/ΑΓΚ/ΑΓΚ
Μόσχα, Ρωσία

Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην αγορά πετρελαίου δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε ο Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: