Ο Φάουτσι θα προειδοποιήσει σήμερα για «αχρείαστα βάσανα και θανάτους» εάν οι ΗΠΑ “ανοίξουν” βεβιασμένα

File photo: Ο επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι (Α) με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. EPA, Doug Mills / POOL




Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις μολυσματικές ασθένειες και η κεντρική προσωπικότητα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού εκ μέρους της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Γερουσία σήμερα Τρίτη ότι οι Αμερικανοί θα βιώσουν «αχρείαστα βάσανα και θανάτους» εάν η χώρα “ανοίξει” πολύ γρήγορα.

Την αποκάλυψη έκανε χθες το βράδυ η εφημερίδα New York Times.

Ο Δρ Φάουτσι, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως η πιο σεβαστή φωνή του έθνους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωναϊού, είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους γιατρούς της κυβέρνησης που έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν εξ αποστάσεως σε μία ακρόαση υψηλού προφίλ και ρίσκου στην Επιτροπής Εκπαίδευσης, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας.

Θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στο Κογκρέσο από τότε που ο Πρόεδρος Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης τον Μάρτιο και μια ευκαιρία για αυτόν να απευθυνθεί σε νομοθέτες και στο κοινό χωρίς τον Πρόεδρο Τραμπ να είναι δίπλα του.

Είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός δημόσιας προβολής από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο κ. Τραμπ εγκατέλειψε τις καθημερινές του ενημερώσεις με την ειδική ομάδα αντιμετώπισης του κορωναϊού.

Σε ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς έναν δημοσιογράφο αργά το βράδυ της Δευτέρας, εξέθεσε τι σκόπευε να πει στους γερουσιαστές:

“Το σημαντικό μήνυμα που θα ήθελα να μεταφέρω αύριο (σήμερα) στην επιτροπή της Γερουσίας είναι ο κίνδυνος να ανοίξει πρόωρα η χώρα”, έγραψε ο κ. Φάουτσι. «Εάν παραλείψουμε τα σημεία ελέγχου στις οδηγίες για να «Ανοίξει ξανά η Αμερική», τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο πολλαπλών εστιών σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε άσκοπα βάσανα και θανάτους, αλλά θα οδηγήσει πραγματικά πίσω την προσπάθειά μας για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Είναι φανερό ότι ο κ. Φάουτσι διαφωνεί με τον πρόεδρο Τραμπ και την απόφασή του να επιστρέψει αμέσως η χώρα στην προηγούμενη κατάσταση, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Αμερική.

Εκτός εαυτού ο Πρόεδρος Τραμπ: Τερμάτισε απότομα συνέντευξη Τύπου, λογόφερε με Αμερικανίδα δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: