Ο Covid-19 πήρε στ’ απόνερά του την «Καταιγίδα 2020»: Τι υποστηρίζουν κύκλοι του ΓΕΕΘΑ για την ακύρωση…

Η διεξαγωγή της «Καταιγίδας 2020» ήταν ο απόλυτος μονόδρομος πυγμής. Φωτογραφία, πηγή, HELLAS JOURNAL




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Τι υποστηρίζουν κύκλοι του ΓΕΕΘΑ
-Τι έχει προηγηθεί
-Στο κόκκινο οι Τουρκικές παραβιάσεις

Μόνο πικρία μπορεί ν’ αφήσουν οι πληροφορίες από το Επιτελείο που θέλουν την μεγάληάσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ν’ ακυρώνεται.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ, ακριβώς μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η επικοινωνία είχε γίνει με πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού ο οποίος φέρεται να είχε προτείνει στο Νίκο Παναγιωτόπουλο, εφόσον η Τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δεν γίνεται (σ.σ. Έχει θερίσει τα πληρώματα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ο Covid-19) να μην γίνει και η Ελληνική άσκηση «Καταιγίδα» και μ’ αυτό τον τρόπο να πέσουν οι τόνοι της έντασης στο Αιγαίο.

  • Βέβαια η Ελληνική και σε αυστηρούς τόνους προτροπή προς τον Ακάρ ήταν πως για να πέσουν οι τόνοι πρέπει η Άγκυρα να σταματήσει τις υπερπτήσεις και κάθε μορφή έκνομης ενέργειας στο Αιγαίο.
  • Από τότε έχουν περάσει περίπου τρεις βδομάδες και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας όχι μόνο δεν κόπασαν, αντιθέτως αυξήθηκαν σε σημείο να παρενοχλήσουν μέχρι και το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό και τον Α’ ΓΕΕΘΑ.

Η διεξαγωγή της «Καταιγίδας 2020» ήταν ο απόλυτος μονόδρομος πυγμής, με τα πληρώματα των πλοίων να βρίσκονται από τον Μάρτιο στο Αιγαίο και όσα είχαν επιστρέψει να ετοιμάζουν με ταχύτητα τις μονάδες επιφανείας ώστε να βγουν ξανά στην «αυλή του σπιτιού» τους….

Από την Πέμπτη η Στρατιωτική ηγεσία πήρε απόφαση σταδιακά οι μονάδες επιφανείας να βγαίνει η μια μετά την άλλη στο Αιγαίο, αφήνοντας πίσω το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και το Σάββατο το βράδυ ήρθε ο κεραυνός μιας απόφασης που αφήνει πολλά ερωτηματικά διότι όλες οι μονάδες επιφανείας του στόλου είναι πεντακάθαρες από τον Covid-19, όλα τα κέντρα επιχειρήσεων έχουν απολυμανθεί και το προσωπικό μέσα σε αυτά διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας.

Και ενώ το Αιγαίο, έχει μετατραπεί εδώ και 48 ώρες σε μια απέραντη Ελληνική σημαία από τη Σαμοθράκη μέχρι νότια της Κρήτης και το Καστελόριζο, σε μια ίσως από τις λίγες φορές επίδειξη πυγμής, ισχύος και δύναμης, έρχονται και πάλι τα μέτρα για τον Covid-19.

Τι υποστηρίζουν κύκλοι του ΓΕΕΘΑ

Όπως υποστηρίζουν πηγές από το Επιτελείο από την 4η Μαΐου 2020 που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, τονίζεται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ότι το επόμενο 15ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Κατά συνέπεια οι ιδιαιτερότητες αυτής της κρίσιμης για τη δημόσια υγεία περιόδου επιβάλλουν τη συνέχιση και για το επόμενο τουλάχιστον δεκαπενθήμερο της πρόσκαιρης αναστολής των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεγάλης κλίμακας.

Αυτό, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι του ΓΕΕΘΑ ότι γίνεται προς διαφύλαξη του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού κρουσμάτων COVID-19 στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ποσοστό το οποίο στην κορύφωση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν ανήλθε πέραν του 0,05% της δύναμης τους.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι του ΓΕΕΘΑ θεωρούν βέβαιη την επιστροφή των Τούρκων στην ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού, που σημειωτέων οι ροές έχουν μειωθεί, μετά την πυγμή που έδειξαν Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, κατά 97,95% από την αρχή του χρόνου και κατά συνέπεια επιβάλλεται σύνεση ως προς τη διασφάλιση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων…

Μέσω NAVTEX: Η Τουρκία απαιτεί αρμοδιότητες μέχρι το μέσο του Αιγαίου και το Καστελόριζο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: