Η «Καταιγίδα» προκαλεί ήδη εκνευρισμό στο Τουρκικό Επιτελείο: Γέμισε Ελληνικές σημαίες το Αρχιπέλαγος…

Με τα Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου τα “βατράχια” του Πολεμικού Ναυτικού ασκούνται μόνοι τους, αλλά και μαζί με όλες τις υπόλοιπες μονάδες επιφανείας του στόλου. Ανακαταλήψεις βραχονησίδων, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, εξουδετέρωση στρατηγικών ναυτικών στόχων υψηλού ρίσκου, ορισμένες από τις αποστολές τους στην Καταιγίδα 2020.Πηγή: Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

-Γέμισε Ελληνικές σημαίες το Αρχιπέλαγος από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού
-Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για την απαράδεκτη στάση της «συμμάχου» Τουρκίας
-Αντιμετωπίζοντας εισβολείς commandos μέχρι γεωτρύπανα, όλα τα σενάρια
-Η Άγκυρα θα επιχειρήσει νέες έκνομες ενέργειες λόγω του εκνευρισμού που προκαλεί η «Καταιγίδα» στο Τουρκικό Επιτελείο.

Βέβαιο θεωρούν οι Αξιωματικοί στο Ελληνικό Επιτελείο ότι τις επόμενες ώρες και με την έναρξη της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2020», η Άγκυρα πρόκειται να εκδηλώσει μια σωρεία έκνομων ενεργειών με εμφανή στόχο να φανεί ως συνιδιοκτήτης του Αρχιπελάγους.

Και ήδη οι πληροφορίες που φτάνουν στο Ελληνικό Επιτελείο σημειώνουν ότι ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στη γείτονα από τη στιγμή που το ανατολικό Αιγαίο σ’ έναν ηλεκτρονικό χάρτη παρακολούθησης είναι βαμμένο απ’ άκρη σ’ άκρη με το μπλε των μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

  • Αντιθέτως τα Τουρκικά πολεμικά πλοία, «πνιγμένα» από τον Covid-19 που κατάκλυσε τους στενούς διαδρόμους και τους χώρους ενδιαίτησης των πληρωμάτων, βρίσκονται αρόδο έξω από τους ναυστάθμους, παραμένοντας με αυτό τον τρόπο σε μια καραντίνα διαρκείας μέχρις ότου ο Κορωνοϊός κάνει τον κύκλο του σε κάθε πλήρωμα.

Το «καθαρό» Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη λάβει προωθημένες θέσεις στα Δυτικά και Ανατολικά των ακριτικών νησιών, εκεί δηλαδή που θα εκτυλιχθούν τα ναυτικά σενάρια και θ’ ασκηθούν τα πληρώματα των πλοίων σε μια σειρά ναυτικών ασκήσεων.

Ήδη η Γαλανόλευκη κυματίζει από τη Σαμοθράκη έως Νότια της Κρήτης, με τα πλοία του Ελληνικού Στόλου να έχουν γεμίσει με την παρουσία τους το Αν. Αιγαίο. Πηγή: Hellas Journal

Πάντως λόγω του γεγονότος της καραντίνας διαρκείας στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Επιτελείς εκτιμούν ότι οι νευρικοί γείτονές μας θα επιχειρήσουν σε ένα νέο σερί παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από Ελληνικά νησιά.

  • Θα στοχεύσουν κυρίως όσα έχουν στοχοποιήσει και θεωρούν πως πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν τη «δυσαρέσκειά» τους για τα φουρτουνιασμένα νερά, συνέπεια της «Καταιγίδας» στο Αιγαίο.

Άλλωστε αυτή η ασύμμετρη αναμέτρηση των Τούρκων πιλότων με τα «μπλε φτερά» είναι η ρουτίνα των αεροπόρων, που πάντοτε έχουν στα σκοπευτικά, τους εναέριους εισβολείς.

Γι’ αυτή τη συμπεριφορά που παρόμοια ανά τον κόσμο δεν έχει υπάρξει, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνομιλώντας με Νατοϊκούς Αξιωματούχους, φρόντισε να επισημάνει για τη νευρική σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, ότι κάνει τα πάντα στο Αιγαίο ώστε να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

  • Ποικιλομορφία σεναρίων στην Καταιγίδα 

Από την εποχή που η Άγκυρα ξεκίνησε τις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ με ερευνητικά και γεωτρύπανα, το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαιώθηκε για τα επιχειρησιακά σχέδια που είχε εκπονήσει πολύ νωρίτερα.

Από τότε είχε αρχίσει η ένταξη των σχεδίων αυτών στις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, που συνδυάζονταν με τις πτήσεις των μαχητικών και των τριών τύπων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Η επιχειρησιακή αντιμετώπιση σε τακτικό επίπεδο είναι ένα εκ των βασικών σεναρίων που όλο και περισσότερο μπαίνει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των πληρωμάτων των μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι και με τα όπλα εγγύς προστασίας των μονάδων επιφανείας θα έχουν τη δυνατότητα τα πληρώματα να βάλλουν κατά στόχων στις θαλάσσιες περιοχές που πρόκειται ν’ ασκηθούν στην Καταιγίδα 2020. Πηγή: Hellas Journal
  • Οι μικτές αρμάδες των πλοίων που έχουν σχηματιστεί σε διαφορετικά σημεία από τη Σαμοθράκη έως νότια της Κρήτης πρόκειται να κληθούν να επιδείξουν με λεπτούς χειρισμούς και απόλυτο συγχρονισμό πως το Πολεμικό Ναυτικό είναι ικανό με την εμπειρία και την ισχύ που διαθέτει να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό κάποιας νησιωτικής περιοχής.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό πρόκειται να διαδραματίσουν οι πολύπειροι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα ταχέα σκάφη κατευθυνομένων βλημάτων (ΤΠΚ), δηλαδή δυο κρίσιμες μονάδες, αιχμή του δόρατος για το όπλο του Ναυτικού.

Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών σε αποστολή συνοδείας Πηγή: Hellas Journal

Την ίδια ώρα σε διπλό ρόλο έχουν κληθεί να βρίσκονται τόσο τα πλοία όσο και τ’ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στόχος, να φέρνουν εις πέρας τα σενάρια των ασκήσεων, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν παρενοχλήσεις και παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, τα πληρώματα του ΠΝ γνωρίζουν καλά από αυτή την εγρήγορση.

Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά φτερά που σκεπάζουν τον ουρανό των Ελληνικών νησιών, μπορεί να λάβουν μέρος στην Καταιγίδα όμως οι ιπτάμενοι ξέρουν πως ίσως χρειαστεί να παρεκκλίνουν της πορείας τους ώστε ν’ αναχαιτίσουν τους μόνιμους παραβάτες κατά τ’ άλλα συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ…

Ο Πέτσας “αδειάζει” το Spiegel: Fake News τα περί νεκρού μετανάστη από ελληνικά πυρά στον Έβρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: