Μυστική έκθεση της κυβέρνησης Τραμπ αναφέρεται σε διπλασιασμό των νεκρών μέχρι τον Ιούνιο

Μαύρα σύννεφα ζώνουν τον Λευκό Οίκο. EPA, Oliver Contreras / POOL




Καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τις πολιτείες να “ανοίξουν” ώστε να κινηθούν οι οικονομίες τους, η κυβέρνησή του προβλέπει μια σταθερή αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων από τον κορωναϊό τις επόμενες εβδομάδες.

Αναμένουν περίπου 3.000 θανάτους την ημέρα μέχρι την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα The New York Times, σχεδόν διπλάσιους από το τρέχον επίπεδο των περίπου 1.750 θανάτων ημερησίως. Η μυστική έκθεση δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία δεν σχολίασε την αποκάλυψη της αμερικανικής εφημερίδας.

Οι προβλέψεις, βασισμένες σε κυβερνητικά μοντέλα που συγκεντρώθηκαν σε μορφή γραφήματος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, ομιλούν για περίπου 200.000 νέες περιπτώσεις κάθε μέρα μέχρι το τέλος του μήνα, από περίπου 25.000 περιπτώσεις τώρα.

Οι αριθμοί υπογραμμίζουν μια απογοητευτική πραγματικότητα: Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν “κλείσει” τις τελευταίες επτά εβδομάδες, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Και η επανεκκίνηση της οικονομίας θα επιδεινώσει τα πράγματα.

«Παραμένει ένας μεγάλος αριθμός κομητειών των οποίων το φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται», προειδοποίησαν τα κρατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention – C.D.C.).

Οι προβλέψεις επιβεβαιώνουν τον πρωταρχικό φόβο των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας: ότι η επανέναρξη της οικονομίας θα πάει το αμερικανικό έθνος πίσω εκεί που βρισκόταν στα μέσα Μαρτίου, όταν οι περιπτώσεις αυξήθηκαν τόσο γρήγορα σε ορισμένα μέρη της χώρας που οι ασθενείς πέθαναν στους διαδρόμους των νοσοκομείων καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκε υπερβολικά.

ΠΗΓΗ: The Trump administration projects about 3,000 daily deaths by early June

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: