Κάλεσε εκτάκτως την Εθνική Φρουρά ο δήμαρχος του Λος Άντζελες: Αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι βανδαλισμός…

Διαδηλωτές στο Λος Άντζελες διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, αλλά και καταστρέφουν. EPA, ETIENNE LAURENT




Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά της Καλιφόρνιας αναπτύσσεται στο Λος Άντζελες τη νύχτα του Σαββάτου, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του έθνους αντιμετωπίζει άλλη μια νύχτα ταραχών ως απάντηση στον θάνατο του George Floyd.

“Η Εθνική Φρουρά της Καλιφόρνιας αναπτύσσεται στο Λος Άντζελες όλη τη νύχτα για να υποστηρίξει την τοπική μας αντίδραση για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στους δρόμους της πόλης μας”, ανέφερε ο Garcetti αργά το Σάββατο το βράδυ.

Ο Γκαρτσέτι, νωρίτερα το Σάββατο, δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από την Εθνική Φρουρά, αλλά καθώς οι διαμαρτυρίες εντατικοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom να ενεργοποιήσει τη δύναμη.

“Αυτό δεν είναι πλέον διαμαρτυρία”, δήλωσε ο Garcetti στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο το βράδυ. «Αυτό είναι καταστροφή. Αυτό είναι βανδαλισμός. ”

Χάος στις ΗΠΑ: Η αστυνομία χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: