Η κυβέρνηση θα καλύψει το 1/3 των απωλειών των ιδιοκτητών: Ποιοι δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο τους θερινούς μήνες

File Photo: Ακίνητα σε περιοχή της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Στην κάλυψη του 1/3 των απωλειών που υπέστησαν λόγω της μείωσης του ενοικίου κατά 40% θα προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η κάλυψη αυτή θα είναι πέραν της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και συμψηφισμού φορολογικών υποχρεώσεων.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι, προκειμένου οι ίδιοι να μην αισθάνονται απροστάτευτοι, η κυβέρνηση θα αναλάβει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν. «Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι μεταξύ άλλων, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, ενώ θα δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις μετά τον Ιούλιο.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της  προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

 

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την δυνατότητα επέκτασης του μειωμένου ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, δίδεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

Αντιδρώντας η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι ουδεμία σαφής ανακοίνωση έγινε για το ποσοστό φορολογικής ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων και επαναλαμβάνει ότι  «τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αφενός η άρνηση μερίδας ενοικιαστών να καταβάλουν το 60% του μισθώματος, με αδύνατη την προσφυγή στη δικαιοσύνη, και αφετέρου η φορολογική μεταχείριση της οικειοθελούς μείωσης μισθωμάτων για το επόμενο διάστημα».

Αναλυτικά οι κατηγορίες ανά μήνα των επιχειρήσεων και εργαζομένων με δυνατότητα μειωμένου ενοικίου όπως την συνόψισε η ΠΟΜΙΔΑ:

ΜΑΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ηδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Ολες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΠΟΜΙΔΑ

Θετικά τα μέτρα για τον τουρισμό, αλλά παραμένουν και θολά σημεία, λένε οι ξενοδόχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: