Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες. Αναφορά μεταξύ άλλων γίνεται στην απόσυρση του ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις και στα επόμενα βήματα, στις ανακοινώσεις για τη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων υπό το φως και της σύσκεψης σήμερα της επιδημιολογικής ομάδας με τον ΠτΔ για το άνοιγμα αεροδρομίων, στις εξελίξεις στον τουρισμό και την ετοιμότητα για επισκέψεις τουριστών με το άνοιγμα των αιθέρων και αποφάσεις  για εξυπηρετούμενα δάνεια από ΚΕΔΙΠΕΣ.

«Επιστρέφουμε πιο γρήγορα  στην κανονική ζωή μας!» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που γράφει πως επισπεύδεται η χαλάρωση στα μέτρα λόγω πανδημίας και ανοίγουν νωρίτερα παραλίες, αεροδρόμια και ίσως και οδοφράγματα. Αλλού γράφει ότι ναυάγησαν οι κρατικές εγγυήσεις και ότι εντός των ημερών ανακοινώνεται το σχέδιο Β. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι ένα μόνο κρούσμα εντοπίστηκε χθες πριν από το μεγάλο βήμα της χαλάρωσης.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Έτοιμο το σχέδιο Β΄χωρίς έγκριση της Βουλής» και γράφει ότι στεγνώνει από ρευστό η οικονομία και ότι ΟΕΒ/ΚΕΒΕ φοβούνται λουκέτα, απολύσεις και παρατεταμένη ύφεση. Σε άλλο θέμα προβάλλει το άνοιγμα παραλιών και εκκλησιών και ότι σήμερα συζητείται στο Προεδρικό το άνοιγμα αεροδρομίων με την επιδημιολογική ομάδα. Ο «Π» προβάλλει ακόμη την απόφαση του Υπουργικού για διευκολύνσεις προς γονείς όταν θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία.

Κάτω από τον τίτλο «Κίνηση ματ μέσω ΚΕΔΙΠΕΣ » στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και προβάλλει πληροφορίες για διαδικασία πώλησης εξυπηρετούμενων δανείων αξίας σχεδόν 1,2 δις. Αλλού αναφέρεται στον οδικό χάρτη για χαλάρωση μέτρων στη δεύτερη φάση και τι προνοείται. Ο «Φ» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ ότι φεύγουν μαζί Εισαγγελέας, Πρόεδρος Ανωτάτου και Αρχηγός και ότι σταυρόλεξο για δυνατούς  λύτες είναι ο αντικαταστάτης του Κώστα Κληρίδη.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Η αλαζονεία τους  αφήνει αβοήθητη την οικονομία» αναφέρεται στην απόσυρση του ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις και γράφει πως η Βουλή ήταν έτοιμη με τροποποιήσεις να το ψηφίσει. Αλλού γράφει για την μεγάλη φωτιά στα κατεχόμενα και φιλοξενεί το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ για την καταστροφή στον ελαιώνα. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε  εισηγήσεις του  ΑΚΕΛ για τόνωση του τουρισμού.

«Έτοιμος ο τουρισμός από μέσα Ιουνίου»  είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις διεργασίες για την τουριστική σεζόν και τις προσδοκίες για άφιξη του 30% της περσινής περιόδου. Αλλού αναφέρεται στην απόσυρση του ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις λόγω μη επίτευξης συμφωνίας. Αλλού προβάλλεται η απαίτηση γονέων με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία για μείωση διδάκτρων.

Η οικονομική «Καθημερινή» με τίτλο «Από την Ευρώπη έρχεται το Plan B» αναφέρει στο κύριό της θέμα πως είναι στο νέο μίγμα βοήθειας θα γίνει επιδότηση τόκων δανείων και η εφάπαξ καταβολή χρημάτων σε μικρές επιχειρήσεις. Η «Κ» αλλού γράφει για επανεκκίνηση του τουρισμού με πρωτόκολλα για τρεις κατηγορίες. Επίσης αναφορά γίνεται στα crash test για τις τράπεζες και στις προκλήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδουλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: