Ελπιδοφόρα πρόβλεψη: Ο ιός μπορεί να εκφυλιστεί πριν καν βρεθεί εμβόλιο, λέει πρώην στέλεχος του ΠΟΫ

File photo: Οικογένεια Ισπανών με προστατευτικές μάσκες βαδίζει μπροστά από μεγάλη τοιχογραφία στην πόλη Οβιέδο, της βόρειας Ισπανίας. EPA/ALBERTO MORANTE




Ο κορωναϊός μπορεί “να σβήσει φυσιολογικά πριν παρασκευαστεί οποιοδήποτε εμβόλιο” δηλώνει πρώην διευθυντικό στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.

“Βλέπουμε ένα σχεδόν όμοιο μοντέλο παντού – υποψιάζομαι πως έχουμε πολλή περισσότερη ανοσία απ’ ότι εκτιμούμε”, δηλώνει ο καθηγητής Κάρολ Σίκορα, ο οποίος στο παρελθόν διηύθυνε το πρόγραμμα του ΠΟΫ για τον καρκίνο.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να καθυστερούμε τον ιό, αλλά μπορεί να εκφυλιστεί από μόνος του. Η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για εφικτό σενάριο”, αναφέρει.

Τα ελπιδοφόρα σχόλιά του έρχονται μερικές μέρες αφότου μια νέα έρευνα στην διεθνή ιατρική επιθεώρηση International Journal of Clinical Practice, χρησιμοποιώντας δεδομένα του δείκτη μετάδοσης “R”, εκτίμησε πως περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι “μάλλον” έχουν ήδη κολλήσει τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο καθηγητής Σίκορα συνοδεύει τις ελπιδοφόρες του προβλέψεις με μια δήλωση: “Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι θα συμβεί στα σίγουρα – πιστεύω ότι σε μια άγνωστη κατάσταση [σαν την πανδημία] είναι μια πιθανότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και να ελπίζουμε ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να βελτιώνονται”.

Πηγή: Independent

Τέλος στη χρήση υδροχλωροκίνης στη Νέα Υόρκη: 157 θάνατοι από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: