Τέλος στη χρήση υδροχλωροκίνης στη Νέα Υόρκη: 157 θάνατοι από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο

File Photo: Ασθενής υποβάλλεται σε τεστ διάγνωσης. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Τέλος στη χρήση της υδροχλωροκίνης στη Νέα Υόρκη βάζει μελέτη που πραγματοποίησε η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας με βάση τις αντιδράσεις ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.

«Δεν υπήρχαν ούτε οφέλη ούτε αρνητικές επιπτώσεις», ανέφερε ο επίτροπος Υγείας της πολιτείας, Χάουαρντ Ζούκερ, σημειώνοντας ότι όταν το φάρμακο δινόταν μαζί με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη, πολλοί ασθενείς παρουσίαζαν καρδιακές αρρυθμίες.

  • «Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε νοσοκομεία κατόπιν άδειας που χορήγησε η FDA, ωστόσο οι δοκιμές έδειξαν να μην προχωρήσουμε με το φάρμακο», είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Συνολικά 157 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο εξαιτίας του κορωνοϊού στην πολιτεία. Στα 150 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, ενώ πτωτικά κινούνται οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πέντε κομητείες τις πολιτείας άνοιξαν το Σαββατοκύριακο, ενώ για τις κομητείες εντός και γύρω από τη Νέα Υόρκη δεν φαίνεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Πάντως από 1ης Ιουνίου θα αρχίσουν εκ νέου οι ιπποδρομίες, χωρίς όμως θεατές, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν αρκετές παραλίες.

Ο κυβερνήτης Κουόμο είπε το Σάββατο πως το αν θα υπάρξει ή όχι αναζωπύρωση της επιδημίας μετά το άνοιγμα της οικονομίας, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας. «Πέστε μου τι θα κάνετε για να σας πω τι θα συμβεί», είπε ο Άντριου Κουόμο.

  • Όλοι συμφωνούν ότι με την επιστροφή του κόσμου στις εργασίες του θα υπάρξει κάποια αύξηση των κρουσμάτων, γι’ αυτό, είπε ο κ. Κουόμο, χρειάζεται υπευθυνότητα από τον καθένα.

Στη γειτονική Νέα Ιερσέη, που είναι δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων στις ΗΠΑ, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 55% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι, το σύνολο των νοσηλευομένων στο ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 36%. Κατά 36% μειώθηκε και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ, ενώ οι διασωληνωμένοι σε αναπνευστήρες μειώθηκαν κατά 31% από την 1η Μαΐου.

Αρκετές πολιτείες άνοιξαν κλάδους της οικονομίας τους την τελευταία εβδομάδα, χωρίς να πληρούν τα κριτήρια που έθεσε ο Λευκός Οίκος. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, δεν αναμένεται να φανούν πριν περάσουν ακόμη 15 μέρες.

Μερίδα Ρεπουμπλικανών της Νέας Υόρκης, μεταξύ αυτών και η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής και υποψήφια για τη βουλή το Νοέμβριο Νικόλ Μαλιωτάκη, ζητούν να ανοίξουν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες στο δήμο Νέας Υόρκης και τις γειτονικές κομητείες. Την Πέμπτη, ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ που πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Κόμακ του Λονγκ Άιλαντ, προπηλάκισε δημοσιογράφο του τοπικού Καναλιού 12.

Όταν το κανάλι πρόβαλε τους «αγανακτισμένους», ενώ οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες, η ομάδα που το διοργάνωσε διαχώρισε τη θέση της. Ωστόσο ο Πρόεδρος Τραμπ με ανάρτηση στο twitter χαρακτήρισε τους υποστηρικτές του που προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο «υπέροχους ανθρώπους».

Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας το Σάββατο σε εικονική τελετή αποφοίτησης του δικτύου πανεπιστημίων (HBCU), επέκρινε τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από τη σημερινή Κυβέρνηση.

«Πάνω απ’ όλα, αυτή η πανδημία έριξε εντελώς την αυλαία της ιδέας ότι πολλοί από όσους είναι υπεύθυνοι γνωρίζουν τι κάνουν. Πολλοί εξ αυτών ούτε καν προσποιούνται ότι είναι υπεύθυνοι», είπε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα ήγειρε το θέμα των ανισοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην πανδημία, η οποία έπληξε δυσανάλογα την αφροαμερικανική κοινότητα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/Νέα Υόρκη

88.754 νεκροί στις ΗΠΑ: Άλλοι 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το Τζονς Χόπκινς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: