Έκθεση του δικτύου Five Eyes: Η Κίνα καλύπτει τη σοβαρότητα της επιδημίας, απερίσκεπτη η συμπεριφορά της

Ενώ όλος ο πλανήτης ταλαιπωρείται αφάνταστα από τον ιό, στην Κίνα …όλα καλά! Άνθρωποι απολαμβάνουν την “Ημέρα της Εργατιάς” στο πάρκο Chaoyang Park στο Πεκίνο. EPA, WU HONG




Οι τελευταίες αποκαλύψεις από την έκθεση του δικτύου πληροφοριών Five Eyes που διέρρευσε, η οποία κατηγορεί την Κίνα ότι καλύπτει τη σοβαρότητα της επιδημίας του κορωνοϊού από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα πρέπει να εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη γεωπολιτική μας μυωπία έναντι του Πεκίνου.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph, (της Alexandra Phillips).

Πλέον δημιουργούνται αμφιβολίες σχετικά με τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι ο Covid19 προήλθε από νυχτερίδες στην πόλη Ουχάν και οι αποκαλύψεις ότι το Πεκίνο εξαφάνισε τους καταγγέλλοντες, διέγραψε τα στοιχεία στο διαδίκτυο και κατέστρεψαν σημαντικά δείγματα που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν ένα εμβόλιο, ενισχύουν το γεγονός δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο ό,τι προκύπτει από τον κομμουνιστικό μηχανισμό.

Η απερίσκεπτη συμπεριφορά της Κίνας είναι πέρα από σοκαριστική, αλλά το ίδιο σοκαριστικός είναι και ο τρόπος αντιμετώπισής της. Υπήρξαν σκοτεινές κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία χρηματοδότησαν το εργαστήριο ιολογίας που ενδεχομένως είναι υπεύθυνο για την προέλευση του Covid 19.

Έπρεπε να συμβεί η πανδημία για να ταρακουνηθεί ο κόσμος  και να συνειδητοποιήσει την εξάρτησή του από τις αλυσίδες εφοδιασμού από την Ανατολή. Γνωρίζουμε ότι το Πεκίνο αγόρασε ιατρικούς πόρους στην αρχή της επιδημίας, εξαντλώντας ζωτικά αποθέματα καθώς εξαπλώθηκε ο ιός. Τώρα όλοι πρέπει να στραφούν στην Κίνα για να αγοράσουν προμήθειες αναγκαίες για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Η πανδημία ενδέχεται να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση και το τίμημα που θα πρέπει να υποστεί ο αναπτυσσόμενος κόσμος θα είναι τραγικό. Η Κίνα ήδη εκμεταλλεύεται χώρες για τα ορυκτά τους με αντάλλαγμα υποδομές. Ο έλεγχος του 90% των σπάνιων ορυκτών της γης σε συνδυασμό με την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών και περιβαλλοντικών προτύπων επέτρεψε στην Κίνα να γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας παραγωγής.

Για δεκαετίες, το Πεκίνο έκανε ελιγμούς για να καταστεί παγκόσμιος χρηματοδότης με ρυθμό 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ μέσω άμεσων δανείων και εμπορικών πιστώσεων σε περισσότερες από 150 χώρες – περισσότερες από ό, τι η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ. Η Κίνα κατέχει το ένα τρίτο του αφρικανικού χρέους, αλλά καθώς ο κόσμος ζητά περίοδο αναστολής, το Πεκίνο παραμένει σιωπηλό γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε θεωρητικά να εξαγοράσει περιουσιακά στοιχεία.

Καταγράφονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διώξεις των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και σοβαρές καταστολές στο Χονγκ Κονγκ. Η Κίνα, η οποία κατέχει μία από τις πέντε μόνιμες έδρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διατηρεί επίσης ειδική σχέση με τον δεσπότη στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος όλο το 2019 επιδείκνυε την πυρηνική του δύναμη στην Αμερική.

Η Κίνα αναδύεται από αυτήν την κρίση, γνωρίζοντας ακριβώς τι συνέβη, έτοιμη να προσφέρει βοήθεια σε άλλα έθνη που δεν μπορούν να αρνηθούν, ενώ ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων αγγίζει τις 250χιλ.

Πρέπει να υπάρξει μια διεθνής συνομιλία για το Κομμουνιστικό καθεστώς – χωρίς η Κίνα να είναι στο τραπέζι. Δεν θέλουμε να μεταπηδήσουμε από την πανδημία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως πριν.

ΠΗΓΗ: We have turned a blind eye to Beijing for too long

Αυτός είναι ο “ασθενής μηδέν” της Γαλλίας: Αρρώστησε όταν ο ιός ήταν μόνο στην Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: