Διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ η Μόσχα: Εκτός πραγματικότητας τα καμουφλαρισμένα MIG στη Λιβύη

File Photo: Ρωσικά Mig-31. EPA, SERGEI CHIRIKOV




Διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ η Ρωσία, για την παρουσία “καμουφλαρισμένων” μαχητικών της αεροσκαφών, στη Λιβύη, προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

“Οι αναφορές βαμμένων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που αποστέλλονται για βομβαρδισμό στη Λιβύη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”, δηλώνει η Μόσχα σε απάντηση των ισχυρισμών της αμερικανικής διοίκησης της Αφρικής σχετικά με φερόμενη ρωσική εμπλοκή στην περιοχή.

  • Συγκεκριμένα, ο Αντρέι Κράσοφ, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, δήλωσε χθες Τρίτη στο πρακτορείο Ίντερφαξ, πως “η κατηγορία ότι η Ρωσία έστειλε πολεμικά αεροσκάφη στη Λιβύη «δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

«Η θέση της Ρωσίας είναι γνωστή: είμαστε υπέρ του τερματισμού της αιματοχυσίας στη Λιβύη, καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να αποφύγουν τη χρήση όπλων και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Κράσοφ.

  • Ο αμερικανικός στρατός έδωσε την Τρίτη την πληροφορία, συνοδευόμενη από φωτογραφίες ότι ο ρωσικός στρατός είχε αναπτύξει πολεμικά αεροπλάνα στη Λιβύη προς υποστήριξη του ιδιωτικού στρατού Wagner, ο οποίος πολεμά στις τάξεις του LNA του Haftar.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν στη Λιβύη, από μια αεροπορική βάση στη Ρωσία-υποστηρίζουν οι ΗΠΑ– μετά τη διέλευση από τη Συρία, όπου εκτιμάται ότι διήλθαν βαμμένα για να καλύψουν τη ρωσική… καταγωγή τους.

Στο μεταξύ, ο Fathi Bashagha, υπουργός της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη – που αγωνίζεται το LNA για τον έλεγχο της Λιβύης – ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι «τουλάχιστον έξι MiG 29 και δύο Sukhoi Su-24» έφτασαν στη Λιβύη από την αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία, όπου εδρεύει η ρωσική εκστρατευτική δύναμη.

Με πληροφορίες από RT.COM

Ρωσικά μαχητικά μυστικά στη Λιβύη μέσω Συρίας για να πολεμήσουν τον Σάρατζ, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: