Ο Τραμπ στην υπηρεσία του Ερντογάν: Σκέφτεται να απονείμει χάρη στον ατζέντη της Τουρκίας, Μάικλ Φλιν

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έχει δίπλα του τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον Μάικλ Φλιν και μπροστά του τον δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι. Ο Φλιν και ο Τζουλιάνι εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της Τουρκίας. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ είναι ασυγκράτητος. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ο μεγαλύτερος αναλυτής στον κόσμο για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ΔΕΝ σέβεται τους αμερικανικούς νόμους. Και ένα παράδειγμα που το αναφέραμε πολλές φορές στην ιστοσελίδα μας είναι η υπόθεση του ρωσικού συστήματος S-400 που αγόρασε η Τουρκία. Ο κ. Τραμπ καθυστερεί με προκλητικό τρόπο και νομικίστικα επιχειρήματα την επιβολή των κυρώσεων, περπατώντας σε τεντωμένο σχοινί. Μέχρι τώρα τα καταφέρνει…

Από προχθές ξεκίνησε την φάμπρικα της απονομής χάριτος σε Αμερικανούς πρώην αξιωματούχους και μέλη της οικονομικής ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί; Θα αναρωτηθούν πολλοί άνθρωποι, που δεν παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής. Διότι η Αμερική βρίσκεται στην πιο έντονη προεκλογική περίοδο της ιστορίας της και ο κ. Τραμπ αναζητεί συμμάχους.

  • Λέγονται και ακούγονται πολλά για τους συγκεκριμένους απατεώνες, τους οποίους παραδίδει «άσπιλους» και «αμόλυντους» στην κοινωνία. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για τεράστιους απατεώνες. Ενεπλάκησαν σε οικονομικά σκάνδαλα και καλώς καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν. Και δεν έχει την παραμικρή σημασία αν κάποτε ήταν «ήρωες» για τον αμερικανικό λαό. Παραμένουν απατεώνες.

Οι μεγαλύτερες συζητήσεις γίνονται για συνεργάτες του, οι οποίοι είτε βρίσκονται ήδη στις φυλακές ή μπροστά από την πόρτα των φυλακών. Ένας εξ αυτών είναι ο Μάικλ Φλιν, πρώην στρατιωτικός και πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Ο τύπος αυτός μας ενδιαφέρει για πολλούς λόγους, που έχουν σχέση με την Τουρκία. Είναι ένας κρατικός αξιωματούχος, που πούλησε τη ψυχή του στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ από τις σημαντικές θέσεις που κατείχε βυσσοδομούσε εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, των Αρμενίων και των Κούρδων.

Ήταν ο πρώτος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ατζέντης, στην κυριολεξία, της Τουρκίας. Έπαιρνε χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση μέσω επιχειρηματία φίλου του Ταγίπ Ερντογάν και με τον τρόπο αυτό επηρέασε και τον κ. Τραμπ και γενικά την αμερικανική πολιτική υπέρ της Τουρκίας. Παρανόμησε φρικτά, αλλά δεν τιμωρήθηκε ακόμα ικανοποιητικά. Υπό άλλες συνθήκες και με άλλο πρόεδρο θα ήταν ήδη στη φυλακή.

Καταλαβαίνει ο καθένας και την παρανομία -είναι κάτι που απαγορεύει η Αμερική- αλλά και ένα άλλο γεγονός: ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν σχεδόν πάντα απέναντί τους αξιωματούχους όπως ο Μάικλ Φλιν που εξυπηρετούσαν την Άγκυρα. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι ηρωικοί διπλωμάτες των δύο χωρών; Πάλευαν και συνεχίζουν να παλεύουν στην Ουάσιγκτον έχοντας απέναντι τους τον πιο στενό σύμβουλο του κ. Τραμπ, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Αμερικής.

  • Ο κ. Φλιν ήταν αυτός που συζητούσε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον γαμπρό του Ερντογάν, τον υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, την απαγωγή του Ιμάμη Γκιουλέν και τη μεταφορά του στην Τουρκία. Η τιμή για το κεφάλι του Γκιουλέν ήταν 15 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς. Πρόκειται για αποκαλύψεις των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης της Αμερικής.

Ο κ. Φλιν αναμένεται να φυλακιστεί σύντομα διότι είπε ψέματα για την υπόθεση των σχέσεων του κ. Τραμπ με τη Ρωσία.

Όμως κυκλοφορούν φήμες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα του χαρίσει την ποινή. Αν το κάνει είναι μία απαράδεκτη πράξη. Και όσοι από εμάς παρακολουθούμε τα πράγματα από την Ουάσιγκτον, αυτό θα είναι ακόμα μία εξυπηρέτηση στον Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για φρικτά πράγματα. Που δεν αρμόζουν σε μία μεγάλη Δημοκρατία όπως είναι η Αμερική.

  • Οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του, και αν αφορούσε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Τουρκίας, ο κ. Φλιν θα ήταν ήδη στη φυλακή. Αντίθετα, βρισκόμαστε σε ένα άλλο σημείο: Να καταδικαστεί, όπως πρέπει να συμβεί, και ο κ. Τραμπ να τον διασώσει.

Σε όλη τη διάρκεια των ετών που παρακολουθώ τις εξελίξεις από την αμερικανική πρωτεύουσα, είχαμε και άλλους κρατικούς υπαλλήλους, ακόμα και νομοθέτες, που είχαν εξαγοραστεί από την Τουρκία. Όμως τούτη η περίπτωση είναι η χειρότερη όλων…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Τραμπ και η Αμερική έπεσαν στην παγίδα της Τουρκίας: Η Συρία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νέο Βιετνάμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: