Τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών με επικεφαλής προξενικών Αρχών για τον κορωναϊό

File Photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης. @amna_news




Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε περιοχές όπου διαβιοί ισχυρό ομογενειακό στοιχείο, συζήτησε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής 15 προξενικών αρχών ανά την υφήλιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βλάσης επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των προξενικών αρχών με τους ομογενειακούς συλλόγους και την Εκκλησία, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους δύναται να προαχθεί η αλληλεπίδραση με την ομογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών που έχουν προβλεφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος, τονίζεται ότι πρόθεση του υφυπουργού είναι αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και με άλλες προξενικές αρχές, προκειμένου να διασφαλισθεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επικοινωνία Βλάση με Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: