Σε 1,4 δισεκ. Κινέζους μόνο τέσσερις μολύνθηκαν χθες! “Εισαγόμενα” τα νέα κρούσματα στην Κίνα…

Ένας υπάλληλος σε εργοστάσιο που κατασκευάζει ιατρικό υλικό στο εργοστάσιο Νaton Technology Group, στο Πεκίνο. EPA, WU HONG




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη έλαβε αναφορές για τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, αριθμό σημαντικά μειωμένο από τα 22 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα, στην ηπειρωτική Κίνα.

Όλα τα νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην Κίνα από το εξωτερικό. Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας κατέγραψε εξάλλου χθες 33 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 26 την προηγουμένη.

Τρία ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαγκάη, όλα «εισαγόμενα».

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στην Κίνα έφθασε τους 82.862.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, με τον απολογισμό των θυμάτων της COVID-19 να μένει αμετάβλητος στα 4.633, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Ακόμη 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κίνας αφού ιάθηκαν, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 9 στους 41, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, 77.610 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στη Νότια Κορέα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που να οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα, για πρώτη φορά από την κορύφωση της πανδημίας στη χώρα της Ασίας την 29η Φεβρουαρίου.

Τα KCDC εξήγησαν ότι εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Νότια Κορέα αυξήθηκε έτσι σε 10.765.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας θάνατος· το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα αυξήθηκε έτσι στα 247.

Πληροφορίες από Reuters-Xinhua
Πεκίνο και Σαγκάη, China – Σεούλ, Korea Republic

Απελαθέντες μετανάστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κολομβία είναι μολυσμένοι με τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: