Πολύς κόσμος στους δρόμους: “Δεν παίζουμε κλέφτες κι αστυνόμους” λέει ο δήμαρχος Μιλάνου

Πραγματικά εντυπωσιακή κίνηση για μέρες … κορωναϊού στην Ιταλία. Η φωτο από λαϊκή αγορά χθες Σάββατο, στη Νάπολη. EPA/CIRO FUSCO
O δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα,  καυτηρίασε την συμπεριφορά μέρους των συμπολιτών του, οι οποίοι δεν ακολουθούν με τον απαιτούμενο τρόπο τα μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωναϊού.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε “κλέφτες και αστυνόμοι”», τόνισε ο Σάλα, ο οποίος ζήτησε από την τοπική αστυνομία και την νομαρχία να αυξήσουν τους ελέγχους τους.

«Δεν παίζουμε “κλέφτες και αστυνόμοι” διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι», τόνισε ο δήμαρχος του Μιλάνου σε μήνυμά του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στην πόλη του Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού.

Από σήμερα εξάλλου σε όλη την Λομβαρδία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Προσωρινά άνεργοι κινδυνεύουν να μείνουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι στην Πορτογαλία

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal