Πενήντα χρόνια από την διάλυση των Beatles: H πρώτη αντίδραση των εφημερίδων και μια άγνωστη φωτογραφία

Ο περίφημος τοίχος που έχει αφιερωθεί στον Τζον Λένον στην Πράγα, διαμορφωμένος στο κλίμα της εποχής. EPA/MARTIN DIVISEK




Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χρόνια από τη στιγμή που οι Beatles,το μεγαλύτερο ποπ μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών, έπαψε να υπάρχει.

Οι εσωτερικές διαμάχες και διαφωνίες, οι προσωπικές διαφορετικές επιλογές, ζωής κυρίως, είχαν αρχίσει αρκετό καιρό πριν. Απλώς, το 1970 οριστικοποιήθηκε ο χωρισμός.

Ο βρετανικός Γκάρντιαν αναδημοσιεύει σήμερα τον τρόπο με τον οποίο είχε καλύψει τότε την είδηση, με ύφος που σήμερα αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος ο συντάκτης μάλλον δεν το πολύ πίστευε.

«Ο Paul McCartney επιβεβαίωσε χθες ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στους Beatles. Είναι όμως σίγουρο ότι εάν θέλει να το κάνει, οι συνθήκες δεν θα του επιτρέψουν να το παρατραβήξει».

Ο μάνατζερ των Beatles μάλιστα δήλωνε στην ίδια εφημερίδα:

«Ο Πωλ έχει τα δικά του προβλήματα, αλλά την ίδια στιγμή έχει και υποχρεώσεις στην Apple για αρκετά χρόνια και ξέρει όπως και όλοι ότι αν  σπάσει το συμβόλαιό του, κάτι που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει, θα αποτελέσει οικονομική καταστροφή  από φορολογική άποψη για τον John, τον George, τον Ringo και τον ίδιο».

Τον Αλαν Κλάιν, τον συγκεκριμένο μάνατζερ και τις εκτιμήσεις του, δεν τον θυμάται ίσως σήμερα κανείς.

Αντιθέτως η μέρα της διάλυσης των Beatles μνημονεύεται σχεδόν κάθε χρόνο, πάντα με μια πικρή αίσθηση.

Η μέρα όμως δεν είναι γεμάτη από μνημόσυνα για ους Beatles.

Με αφορμή την επέτειο, το BBC αναδημοσίευσε μία άγνωστη έως σήμερα φωτογραφία.

Σε αυτή, θα δει κανείς ένα συγκρότημα ονόματι «The Quarrymen», δηλαδή ο Paul McCartney, ο John Lennon και ο George Harrison, ένα χρόνο προτού γίνουν οι Beatles.

H φωτογραφία τραβήχθηκε σε ένα σπίτι στο Λίβερπουλ, το 1959 και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο επί τη  επετείω της διάλυσης της μεγαλύτερης ποπ μπάντας όλων των εποχών.

Με πληροφορίες από The Guardian, ΒΒC, Wikipedia

Η μοναδική Αγνή Μπάλτσα στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας: Η “Ηλέκτρα” στη διαδικτυακή σκηνή του Μεγάρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: