Ο Φερέιρα στη μάχη κατά του κορωναϊού: “Χιλιόμετρα στο σπίτι” με ποδήλατο, τρέξιμο ή περπάτημα [video]

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία … ακόμα και κολύμπι και η πρωτοβουλία ονομάστηκε «Χιλιόμετρα στο σπίτι». ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα μαζί με τους Κάρλος Καρβαχάλ, Μιγκέλ Καρντόζο, Μάριο Μπαρμπόζα και αρκετές άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού της Πορτογαλίας, είναι σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της χώρας της Ιβηρικής, ανάμεσα σε εκείνους που προωθούν ένα γεγονός που σκοπεύει να κρατήσει τους πορτογάλους στο σπίτι, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το νοσοκομείο S. João , στο Πόρτο και στο Centro Hospital do Tâmega e Sousa, στη Πεναφιέλ.

  • Η ιδέα ήρθε από μια ομάδα φίλων που είναι δρομείς και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν αγώνα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, με την ιδιαιτερότητα ότι ο κάθε αθλητής θα μπορεί να συμμετάσχει χωρίς να φύγει από το σπίτι.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρέξιμο, περπάτημα, ποδηλασία … ακόμα και κολύμπι και η πρωτοβουλία ονομάστηκε «Χιλιόμετρα στο σπίτι».

Στόχος είναι ο κάθε αθλητής να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στις τέσσερις ώρες του αγώνα, (11:00-15:00) σε έναν περιορισμένο χώρο. Η… διαδρομή πρέπει να γίνεται στο γκαράζ, στον κήπο, στην ταράτσα, στην πισίνα, στο μπαλκόνι ή σε άλλο χώρο που σέβεται τις συστάσεις της γενικής διεύθυνσης Υγείας και δεν απαιτεί τον αθλητή να βρίσκεται σε μόνιμη κίνηση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αθλητής θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο που προτίθεται να ασκήσει.

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο από μία ομάδα ανθρώπων, συνήθως τον Μάιο, φυσικά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά φέτος, λόγω κορονοϊού, δεν θα είναι εφικτό. Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι τρεις χιλιάδες που συμμετείχαν στον σχετικό αγώνα στην Ισπανία, να φτάσουν τους 10 χιλιάδες εγγεγραμμένους. Οι εγγραφές είναι δωρεάν κια αναμένεται να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ένα εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες στη Νέα Υόρκη, δωρεά από τους Νικς και Νετς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: