Να πιστέψουμε τον κ. Τραμπ; Η Αμερική διανύει τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες της πρόσφατης ιστορίας της, προειδοποίησε…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο. EPA, JIM LO SCALZO




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο αμερικανικός λαός βρίσκεται ενώπιον πραγματικής απειλής. Η υπερδύναμη Αμερική αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία του κορωναϊού.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της ιατρικής ομάδας που τον συμβουλεύει, οι Ηνωμένες Πολιτείες διανύουν τις πιο κρίσιμες δεκατέσσερις μέρες της πρόσφατης ιστορίας τους. Πολύ βαριές κουβέντες, αλλά δεν μπορούμε παρά να δώσουμε σημασία.

Όταν ομιλεί ο πρόεδρος της Αμερικής, και ειδικά όταν κάνουν δηλώσεις οι επιστήμονες, είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούμε. Αν και ο κ. Τραμπ μονίμως υπερβάλλει, υποθέτουμε ότι για το θέμα αυτό, λέει την αλήθεια.

Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε πάλι τους πολίτες να μην μετακινούνται. Να παραμένουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το κακό.

Χθες, όλοι οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον, λάβαμε ειδοποίηση-ενημέρωση στο ταχυδρομείο με τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθούμε. Είναι η τρίτη φορά ειδοποίηση-ενημέρωση. Η επιμονή των κρατικών υπηρεσιών και η έκκληση τους για να κλειστούν οι Αμερικανοί στα σπίτια τους, δείχνει ένα απίστευτο βαθμό ανησυχίας.

Οι προβλέψεις είναι καταθλιπτικές. Και οι προβλέψεις γίνονται στη βάση μοντέλων, που προσπάθησε να γελοιοποιήσει ο κ. Τραμπ, από σημαντικούς επιστήμονες, οι οποίοι πλέον κατοικοεδρεύουν στο Λευκό Οίκο και συμβουλεύουν τον πρόεδρο της Αμερικής. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχουν γράψει για μεγάλους καυγάδες μεταξύ των επιστημόνων και των συνεργατών του κ. Τραμπ, οι οποίοι σκέφτονται, δρουν και αντιδρούν κομματικά, όχι εθνικά.

Το ενδιαφέρον των στελεχών και των αξιωματούχων είναι ένα και μοναδικό:

  • Πως θα επανεκλεγεί ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου; Με λίγα λόγια, πως ο κορωναϊός δεν θα επηρεάσει τις ελπίδες για την επανεκλογή του.

Οι επιστήμονες από τη δική τους πλευρά δεν κάνουν εκπτώσεις. Αν τους άκουγε ο κ. Τραμπ από την αρχή, η επιδημία θα περνούσε ανώδυνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι σίγουρο.

Για “εθνική καταστροφή”, όπως την 11η Σεπτεμβρίου ομιλεί ο Γενικός Αρχίατρος των ΗΠΑ: Έρχεται “κόλαση”, αυτή η εβδομάδα θα είναι η πιο θλιβερή…

Μία από τις νέες συστάσεις ή τις κατευθυντήριες γραμμές δεν έχει μεγάλη διαφορά από τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση: Η έκκληση «μείνετε στα σπίτια σας» είναι η «καρδιά» των αποφάσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Τραμπ αρνήθηκε να εκδώσει ειδική οδηγία, καθώς πιστεύει ότι θα του προκαλέσει ζημία ενόψει των εκλογών. Αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Τουλάχιστον εδώ στην Ουάσιγκτον οι πολίτες έδειξαν μία απίστευτη πειθαρχία. Σταμάτησαν να πηγαίνουν ακόμα και στα φαρμακεία. Ακόμα και στο σουπερμάρκετ.

Οπωσδήποτε οι στιγμές είναι κρίσιμες. Είναι μία κουβέντα που έγινε πολύ συνηθισμένη. Όμως σε ότι αφορά την Αμερική, περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα. Χθες οι θάνατοι έσπασαν νέο αρνητικό «ρεκόρ». Σχεδόν 2 χιλιάδες πολίτες της υπερδύναμης έχασαν τις ζωές τους σε ένα πόλεμο, κατά τον οποίο δεν έχει πέσει ούτε μία σφαίρα.

  • Οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν κάθε μέρα που περνά. Οι επιστήμονες που περιβάλλουν τον κ. Τραμπ δεν κρύβουν τα λόγια τους. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Από την άλλη, υπάρχει αυτή η ελπίδα ότι θα κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας. Μακάρι, αν και αυτή τη στιγμή είναι απλά η έκφραση μίας ελπίδας.

Ο κ. Τραμπ έσφαλλε στον τρόπο αντιμετώπισης της απειλής, που ξεκίνησε από την Κίνα και σάρωσε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς δεν δείχνει τις στοιχειώδεις ηγετικές ικανότητες. Καθημερινά, παρουσιάζεται σε μία συνέντευξη Τύπου και όλη, η μοναδική του, θα έλεγα, προσπάθεια, είναι να πείσει το λαό ότι κρατά γερά τα ηνία της χώρας και ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν είναι τίποτα υπό έλεγχο…

Αν οι επόμενες δύο εβδομάδες, αποδειχθούν όπως τις περιέγραψε ο κ. Τραμπ… Αν γίνουμε μάρτυρες μίας «11ης Σεπτεμβρίου 2001» σε όλη την Αμερική… Αν οι νεκροί φτάσουν τις 100 χιλιάδες, όπως ο ίδιος δήλωσε. Τότε ο πρόεδρος της υπερδύναμης, όχι μόνο δεν πρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή του, αλλά ο καλύτερος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι η παραίτηση. Θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στην Αμερική και στο λαό της…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τρομοκράτησε τον Πρόεδρο Τραμπ η εισαγωγή του Μπόρις στο νοσοκομείο: Ανεύθυνοι και προβληματικοί ηγέτες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: