Τρομοκράτησε τον Πρόεδρο Τραμπ η εισαγωγή του Μπόρις στο νοσοκομείο: Ανεύθυνοι και προβληματικοί ηγέτες…

Η Deborah Birx που ηγείται της ομάδας εργασίας του Λευκού Οίκου με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. EPA, Stefani Reynolds / POOL




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η μεταφορά του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στην εντατική του νοσοκομείου Saint Thomas ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός, όχι μόνο για τους Βρετανούς.

Στην Ουάσιγκτον, και σε άλλες πρωτεύουσες, σήμανε συναγερμός. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αμέσως και έσπευσε να πληροφορηθεί προσωπικά τα νέα. Ξεκίνησε τη χθεσινή συνέντευξη με τα «περαστικά» του στον «φίλο του Μπόρις». Ήταν φανερή η ανησυχία και η ενόχληση του για την πορεία της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αυτός που είναι. Όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ. Κοιτούν τον κόσμο από μία διαφορετική, αλλά περίεργη και προβληματική, σκοπιά. Δυστυχώς τους καθοδηγεί ένας «αυταρχισμός», που προσπαθούν να τον κρύψουν, αλλά είναι δύσκολο.

Οι ευχές όλων για να περάσει τη μεγάλη περιπέτεια ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι δεδομένες. Όμως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αρχικά την λαίλαπα του κορωναϊού, που έκανε εξαγωγή η Κίνα -και προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία ότι το έκανε επίτηδες.

  • Ο κ. Τζόνσον, ο πρόεδρος Τραμπ και άλλοι ηγέτες που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, έσφαλλαν. Αντιμετώπισαν την ασθένεια με εντελώς ανεύθυνο τρόπο. Και με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν πόνο στους λαούς τους. Θύμα του ιού είναι και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός.
  • Οι πληροφορίες που διέρρεαν χθες το βράδυ για την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλές. Ας ευχηθούμε ο συνάνθρωπος Μπόρις Τζόνσον να επανέλθει σύντομα στα καθήκοντά του και κοντά στην οικογένειά του. Και ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει και θα είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης.

Πέραν κάθε ιδεολογίας και πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων, τα γεγονότα και τα δεδομένα δεν μπορούν να αλλάξουν. Η παραπλάνηση που επιχειρούν μερικοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί είναι απαράδεκτη και δεν βοηθούν τους λαούς τους, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζεται καθημερινά στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια του να πείσει ότι τα έκανε όλα καλά. Δυστυχώς δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Όταν ο ιός άρχισε να εμφανίζεται και σε χώρες εκτός της Κίνας, συμπεριφέρθηκε με ανευθυνότητα και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όσο και να προσπαθούν οι δικηγόροι του να εξαφανίσουν τις δηλώσεις του, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Και στο τέλος θα φέρει την ευθύνη για τους θανάτους, διότι εάν ο ίδιος και η κυβέρνησή του δρούσαν όπως άρμοζε στην περίσταση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την Αμερική.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι φρικτή αν πιστέψουμε τον πρόεδρο Τραμπ και τους συνεργάτες του. Αν λένε την αλήθεια και δεν παίζουν κάποιο πολιτικό παιγνίδι, όσοι διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ζήσουν τις πιο θλιβερές ημέρες της ζωής τους, για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό δήλωσαν δημόσια. Και μας το λένε καθημερινά.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τους, μέχρι 240 χιλιάδες πολίτες της Αμερικής θα χάσουν τις ζωές τους. Ευχόμαστε να αποτύχουν.

Οι περιγραφές των συνεργατών του κ. Τραμπ προκαλούν τρόμο. Τις ακούμε, τις διαβάζουμε και παραμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας από τον φόβο. Όχι όποιος-όποιος, αλλά ο Γενικός Αρχίατρος της χώρας, υποστήριξε ότι «αυτή η εβδομάδα θα είναι κάτι σαν το Περλ Χάρμπορ, ή σαν την 11η Σεπτεμβρίου, μόνον που τώρα -όπως είπε- αυτό δεν θα εντοπίζεται σε ένα μέρος, θα είναι σε όλη τη χώρα”.

Αλλά και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιδημιών και Αλλεργιών Άντονι Φάουτσι, είπε περίπου τα ίδια. “Θα είναι μια άσχημη εβδομάδα” με μια “κλιμάκωση” των μακάβριων απολογισμών, υποστήριξε και αυτός.

  • Οι προειδοποιήσεις ξεκίνησαν από τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος το Σάββατο ενημέρωσε το λαό για τις πολύ δυσάρεστες προβλέψεις. Προχθές, αλλά και χθες, ο αντιπρόεδρος Πενς προσπάθησε να μαζέψει όλες τις δηλώσεις, και του προέδρου και των επιστημόνων που τον περιστοιχίζουν αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Ο κ. Πενς ισχυρίστηκε ότι «αρχίζουμε να βλέπουμε ακτίνες ελπίδας». Μακάρι να βγει σωστός. Μακάρι να επιβεβαιωθεί. Θα είναι η πιο χαρμόσυνη είδηση της δεκαετίας. Μίλησε και για ορατή σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων.

Το είδαμε προχθές στη Νέα Υόρκη, όπου είχαμε μία μείωση στον αριθμό των νεκρών, αν και χθες τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά. Μετρά 4.758 νεκρούς.

Πιστεύεται, δυστυχώς, ότι τις επόμενες ημέρες η Αμερική θα φτάσει και θα ξεπεράσει το ρεκόρ της Ιταλίας.

Όμως ο κ. Τραμπ ζει στο δικό του κόσμο. Έσπειρε το φόβο στους πολίτες και στη συνέχεια, προσπαθώντας να διορθώσει όσα είχε πει, τα έκανε χειρότερα.

“Όλοι γνωρίζουμε», δήλωσε, «ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα κάποιο όριο, το οποίο θα είναι τρομερό όσον αφορά τους θανάτους, για να αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα”.

  • Και ποιο είναι αυτό το όριο; Πάντα σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τις 100 χιλιάδες ή και περισσότερο και αυτή η λαίλαπα, στην κορύφωση της, θα κρατήσει μέχρι και δύο εβδομάδες. Πάντως, υπάρχουν και αξιωματούχοι που πιστεύουν ότι το ξεκαθάρισμα της κατάστασης θα αργήσει και θα φτάσουμε μέχρι και τον Ιούλιο.

Οι ευχές όλων είναι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η άνευ προηγουμένου περιπέτεια. Απ’ εκεί και πέρα θα αποφασίσουν οι Αμερικανοί πολίτες στις κάλπες για το ποιος είναι ο υπεύθυνος της νέας αμερικανικής τραγωδίας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο πλανήτης όλος έγινε μία “φυλακή”: Η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται από τον ιό της Κίνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: