Μήνυμα από το… Διάστημα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται κατά του κορωναϊού

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τιμή στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού. Photo via Twitter, @AstroDrewMorgan
Ο αστροναύτης της NASA Άντριου Μόργκαν μοιράστηκε από το διάστημα όπου βρίσκεται, μια φωτογραφία του και ένα μήνυμα, για να δείξει την εκτίμηση που έχει στο γενναίο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο στη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης του κορονοϊού διακινδυνεύει τη ζωή τους για να σώσει ζωές.

Ο Μόργκαν είναι γιατρός και έστειλε το τουίτ ανήμερα της National Doctors’ Day στις ΗΠΑ.

«Ως γιατρός, στρέφοντας τη ματιά μου πίσω στον πλανήτη μας ανήμερα της #NationalDoctorsDay, η σκέψη μου είναι στους επαγγελματίες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τους εθελοντές που διακινδυνεύουν τις ζωές τους σε αυτή την κρίση» έγραψε ο Μόργκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. «Οι καλύτερες μας στιγμές είναι όταν βοηθούμε ο ένας τον άλλον. Στέκομαι με δέος μπροστά στο ανιδιοτελές έργο σας. Σας ευχαριστώ από τον @Space_Station».

Από σύμπτωση, μιας και βρίσκεται στο διάστημα, ο Άντριου Μόργκαν δίνει το παράδειγμα με την πιθανότατα πιο ακραία εκδοχή του «social distancing». Παράδειγμα που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Βασίλης Τσεκούρας

Ο Τόμι, το… αμόλυντο ρομπότ στη μάχη των ιταλικών νοσοκομείων: Παρακολουθεί άοκνα τις ενδείξεις ασθενών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal