Μετέφεραν Τούρκο ασθενή με κορωναϊό από τη Σουηδία στην Τουρκία μετά από έκκληση της κόρης του

Μια κανονική ημέρα η σημερινή γιας τους πολίτες, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην περιοχή έξω από την Στοκχόλμη, καθώς τρέχουν και αθλούνται χωρίς τα γνωστά μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό. EPA/Henrik Montgomery SWEDEN OUT




Επιχείρηση μεταφοράς Τούρκου ασθενή με κορωνοϊό από τη Σουηδία διεξήγαγε η Τουρκία με ασθενοφόρο αεροσκάφος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση για βοήθεια δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Λεϊλά Γκιουλούσκεν προς τη χώρα από τη Σουηδία.

Ο πατέρας της Λεϊλά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανέλαβε τον επαναπατρισμό ολόκληρης της οικογένειας. Ο 47χρονος Εμρουλάχ Γκιουλούσκεν μαζί με τα παιδιά του Εσμά, Σαμίρα και Μαχμούτ έφτασαν στις 14.00 με ασθενοφόρο αεροσκάφος στην Άγκυρα. Η Λεϊλά ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά: “Είμαι πολύ ευτυχισμένη για τον πατέρα και την οικογένειά μου”, ανέφερε.

Η Λεϊλά Γκιουλούσκεν δήλωσε ότι ο πατέρας της ασθένησε πριν από 13 μέρες αλλά το νοσοκομείο, οπως αναφέρεται, δεν τον δέχτηκε για θεραπεία. “Όταν ο πατέρας μου χειροτέρευσε επικοινωνήσαμε ξανά με το νοσοκομείο, έστειλαν γιατρό στο σπίτι. Ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό. Παρόλο που το τεστ βγήκε θετικό τον έστειλαν σπίτι”, εξήγησε.

Η Λεϊλά αναφέρει ότι ο πατέρας της μέρα με τη μέρα χειροτέρευε στο σπίτι, επικοινώνησαν ξανά με το νοσοκομείο, έστειλαν ξανά ασθενοφόρο αλλά τους επέπληξαν λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν γι αυτή την ασθένεια. “Τους είπαμε πως κι εμείς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά ο πατέρας μου πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως απειλείται και η δική μας υγεία”, λέει η Λεϊλά.

ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η πανδημία του κορωναϊού ίσως δώσει την χαριστική βολή στην τουρκική οικονομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: