Καυγάς στην υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Πληρωμένη απάντηση του Νίκου Δένδια στον προκλητικό Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνεργάτες του, κατά την τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Ένταση σημειώθηκε κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, καθώς ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε ορισμένες από τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο ‘Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας ζήτησε και έλαβε άμεσα το λόγο ενημερώνοντας του Συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Μεθοδεύσεις, όπως είπε, που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας. Ολοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, προσέθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Τότε, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg.

Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Δένδιας: Η εργαλειοποίηση των ανθρώπων υπονομεύει τις αξίες του ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: