Κανείς πάνω από τα διατάγματα, διαμηνύει για τον Μόρφου η Αστυνομία: Χαρακτήρισε ασεβείς τους αστυνομικούς

File Photo: Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οδηγίες για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού που έλαβε χώρα στην εκκλησία της Περιστερώνας την Κυριακή των Βαΐων όπου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος τέλεσε την θεία λειτουργία στην παρουσία πιστών, έδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, προκειμένου να διαφανεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Μιλώντας στο philenews, o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως αρχικά πως η Αστυνομία έσπευσε επί τόπου προειδοποιώντας τους πιστούς να αποχωρήσουν. Τρεις εξ αυτών αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και εναντίον τους εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ.

  • Παράλληλα, όπως είπε, ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για να διερευνηθεί το περιστατικό, κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του Μητροπολίτη Μόρφου, ξεκαθαρίζοντας πως ουδείς δε βρίσκεται υπεράνω της τήρησης των διαταγμάτων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή των Βαΐων, τελέστηκε στην Εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, τελέστηκε θεία λειτουργία και λατάνια, παρά τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που απαγορεύουν τον εκκλησιασμό λόγω κορωνοϊού.

  • Σε κήρυγμα του, μετά την τέλεση της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μόρφου χαρακτήρισε ασεβέστατους τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο ναό και διέκοψαν το Ευαγγέλιο, ενώ τους κάλεσε να αναρωτηθούν εάν πρέπει να υπακούσουν στο νόμο του κράτους ή στο νόμο του Θεού.

Ο Μόρφου Νεόφυτος έκανε μάλιστα λόγο για εκφοβισμό των πιστών και άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος ανέφερε ότι «αν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια – εννοώντας τον κορωνοϊό – στη γωνιά του δρόμου μας περιμένει μια άλλη ασθένεια… κάποιο ατύχημα, τα γηρατειά όσοι μπορέσουμε να γεράσουμε και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς να γεράσουμε…».

Με πληροφορίες από philenews

Εγκληματική η στάση του Μόρφου: Τέλεσε λειτουργία-Μίλησε για εκφοβισμό των πιστών στο κήρυγμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: