Απαράδεκτη η στάση του Μόρφου: Τέλεσε λειτουργία, μίλησε για εκφοβισμό των πιστών στο κήρυγμα [video]

Ο Μόρφου Νεόφυτος έκανε λόγο για εκφοβισμό των πιστών και άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Photo via Youtube




Λειτουργία και λιτανεία με πιστούς που κρατούσαν κλάδους ελαίας, τελέστηκε χθες στην Εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, παρά τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που απαγορεύουν τον εκκλησιασμό λόγω κορωνοϊού.

Ακολούθησε έφοδος της Αστυνομίας και εντός του ναού εντοπίστηκαν δέκα άτομα, εκ των οποίων οι επτά συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις των Αρχών και αναχώρησαν, ενώ οι άλλοι τρεις προτίμησαν να παραμείνουν στην εκκλησία και να λάβουν εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ.

Σε κήρυγμα του, μετά την τέλεση της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μόρφου χαρακτήρισε ασεβέστατους τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο ναό και διέκοψαν το Ευαγγέλιο, ενώ τους κάλεσε να αναρωτηθούν εάν πρέπει να υπακούουν στο νόμο του κράτους ή στο νόμο του Θεού.

Ο Μόρφου Νεόφυτος έκανε μάλιστα λόγο για εκφοβισμό των πιστών και άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος ανέφερε ότι «αν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια – εννοώντας τον κορωνοϊό – στη γωνιά του δρόμου μας περιμένει μια άλλη ασθένεια… κάποιο ατύχημα, τα γηρατειά όσοι μπορέσουμε να γεράσουμε και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Μπιλ Γκέιτς να γεράσουμε…».

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

“Στον αέρα” οι γεωτρήσεις της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ: Καθυστερήσεις λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: