Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ
Η αύξηση θανάτων και κρουσμάτων καθώς και οι επιπτώσεις στην οικονομία από την κρίση λόγω του κορωνοϊού κυριαρχούν στον πρωταπριλιάτικο Τύπο σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο…!» γράφει ότι δεν θα αρθούν γρήγορα τα μέτρα και πως θα περάσουμε Πάσχα στα σπίτια μας, σύμφωνα με τους Πέτρο Καραγιάννη και Λεόντιο Κωστρίκη. Σε άλλο θέμα γράφει για έντονο παρασκήνιο και πως δύσκολη είναι η επίτευξη συμφωνίας για τις εγγυήσεις των 2 δις ευρώ προς τις τράπεζες. Αλλού γράφει ότι λόγω του κορωνοϊού αυξήθηκαν οι διαδικτυακές απάτες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ανατοκισμός δανείων χωρίς τραπεζικό κέρδος» γράφει ότι βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για αναστολή δόσεων και ένταξη στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 85χρονη στην Πάφο κλήθηκε στο νοσοκομείο για τεστ για τον κορωνοϊό αλλά τεστ δεν είχαν και περίμενε σε πλαστική καρέκλα στο πάρκινγκ. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας ακόμα περιμένει απάντηση σε επιστολή του προς την ΑΗΚ για το θέμα προαγοράς καυσίμων στην σημερινή φθηνή τιμή τους.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αγωνία για την θνησιμότητα» αναφέρεται σε δηλώσεις του καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη στην εφημερίδα για το ποσοστό θνησιμότητας που κυμαίνεται γύρω στο 3% και το αν οι ΜΕΘ και οι γιατροί μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έρχονται μικρές ομάδες μεταναστών από τα κατεχόμενα, εμφανίζονται στους αστυνομικούς σταθμούς και στέλνονται στην Κοκκινοτρομιθιά. Αλλού γράφει ότι η πανδημία εξαπλώνεται αλλά τα μέτρα που λήφθηκαν έσωσαν σε 11 ευρωπαϊκές χώρες 59.000 ανθρώπους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αισχροκερδούν ενώ αυξάνονται τα κρούσματα» γράφει ότι ιδιωτικά εργαστήρια χρεώνουν πολίτες 100-150 ευρώ για τα γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεκινά και στην Κύπρο η θεραπεία του κορωνοϊού με συνδυασμό φαρμάκων. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με την Eurostat η Κύπρος έπιασε πάτο στις δαπάνες για την Υγεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Η συμμόρφωση δεν είναι προαιρετική» αναφέρεται στο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι προτιμά να τον κρίνουν για τα μέτρα παρά να δει περισσότερα θύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στην Κύπρο έφθασαν τους 8 και χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα 32 κρούσματα. Αλλού γράφει ότι ο κορωνοϊός σπρώχνει τα πράγματα, από το σχολείο έως και τα πικ νικ, να γίνονται πλέον διαδικτυακά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal