Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν με την απόφαση του Χάφταρ: Τον καλούν να εμπλακεί σε διάλογο, να δεχθεί εκεχειρία…

File Photo: Οι σημαίες όλων των χωρών στην είσοδο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία via HellasJournal.Com




Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την πρόταση του διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χάφταρ,  ότι δηλαδή οι αλλαγές στην πολιτική δομή της Λιβύης μπορούν να επιβληθούν με μονομερή δήλωση.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη.

Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί καλούν τον Λίβυο στρατάρχη να εμπλακεί σε σοβαρό διάλογο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, και να αποδεχθεί εκεχειρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ωστόσο, η Πρεσβεία χαιρετίζει κάθε ευκαιρία να εμπλακεί ο διοικητής του LNA Haftar και όλα τα μέρη σε σοβαρό διάλογο για το πώς μπορεί να προχωρήσει η χώρα.

Καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να υποφέρουν κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και η πανδημία COVID-19 απειλεί περισσότερες ζωές, καλούμε το LNA να προσχωρήσει στην Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, δηλώνοντας μια άμεση ανθρωπιστική παύση εχθροπραξιών που οδηγεί σε διαρκή εκεχειρία, όπως διατυπώθηκε στις συνομιλίες των 5+5 συνομιλίες στο πλαίσιο της διευκόλυνσης που παρέχει η Αποστολή Βοηθείας του ΟΗΕ στη Λιβύη, UNSMIL (United Nations Support Mission in Libya), στις 23 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, σημειώνεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ο ισχυρός άντρας της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε ότι έλαβε την «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσει τη Λιβύη, υποσχόμενος να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον της Τρίπολης.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ δηλώνει ότι έλαβε τη «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσει τη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: