Φορέστε μάσκες καλεί ο Τραμπ στους Αμερικανούς: Ο ίδιος δεν θα το κάνει… Η κυβέρνηση άλλαξε πάλι τη θέση της

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. EPA, Doug Mills / POOL




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του συνιστά στους Αμερικανούς να φορούν καλύμματα προσώπου “μη ιατρικού υφάσματος”.

Είναι μία ανατροπή από την προηγούμενη οδηγία, που έλεγε ότι οι μάσκες ήταν περιττές για τους ανθρώπους που δεν ήταν άρρωστοι.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι οι συστάσεις, οι οποίες ακολούθησαν μετά από μια εβδομάδα θερμών συζητήσεων εντός του Λευκού Οίκου, ήταν εθελοντικές και ότι ο ίδιος δεν θα συμμορφωνόταν.

«Δεν νομίζω ότι θα το κάνω», είπε.

Μετά από εβδομάδες συνεχούς άρνησης και επιμονής να φορούν οι Αμερικανοί μάσκες προσώπου για να εμποδίσουν τη διάδοση του κορωναϊού – και μάλιστα υποδεικνύοντας ότι η χρήση τους θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα μόλυνσης – αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αυτή την εβδομάδα συμμετείχαν σε μια εσωτερική συζήτηση σχετικά με την αναστροφή της πορείας που είχαν πάρει.

Στα παρασκήνια οι αξιωματούχοι χωρίστηκαν στα δύο για το θέμα και αν πρέπει οι Αμερικανοί να καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Κάποιοι είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια απόκλιση στις προσπάθειες κοινωνικής απομάκρυνσης που παραμένουν οι καλύτερες ελπίδες των αξιωματούχων να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση. Τελικά αποφασίστηκε να καλέσουν τους πολίτες να φορούν μάσκες.

Όποιοι θα βλέπουν τον Τραμπ και τον Πενς θα εξετάζονται πρώτα για τον νέο κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: