Όποιοι θα βλέπουν τον Τραμπ και τον Πενς θα εξετάζονται πρώτα για τον νέο κορωναϊό

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μπροστά από το μνημείο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, στην Ουάσιγκτον. Official White House Photo by Andrea Hanks




Καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι όποιος πρόκειται να βρεθεί κοντά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ή τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς θα υποβάλλεται σε ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ για την ασθένεια Covid-19.

Η εξέταση αναμένεται ότι θα είναι σαν εκείνη που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ την Πέμπτη. Πρόκειται για το τεστ της εταιρείας Abbott Laboratories που δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά ή και λιγότερο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι είπε ότι από σήμερα όποιος αναμένεται ότι θα βρεθεί σε μικρή απόσταση σε οποιονδήποτε από τους δύο, θα υποβάλλεται στην εξέταση ώστε να εντοπίζονται οι προσυμπτωματικοί ή οι ασυμπτωματικοί φορείς και να περιοριστεί «η ακούσια μετάδοση».

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να τον μεταδώσουν χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι φορείς ή πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξεταστεί δύο φορές μέχρι σήμερα και ήταν αρνητικός στον κορονοϊό, όπως και ο αντιπρόεδρος Πενς.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακόμα μία μεγάλη τραγωδία: Δεν έχουν πλέον χώρο για να φυλάξουν τους νεκρούς τα γραφεία τελετών στη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: