Επικίνδυνη όσο ακούγεται η απόφαση Τραμπ για τον ΠΟΥ λέει ο Γκέιτς: «Πληρώστε» ζητά το Πεκίνο, πυρά και από Βερολίνο

Πυρά κατά Τραμπ για τη διακοπή χρηματοδότησης του ΠΟΥ. Στη φωτογραφία έρημη πλατεία της Νάπολης στην εποχή της πανδημίας… EPA/CIRO FUSCO




Εν αναμονή της επίσημης αντίδρασης του ΠΟΥ στην αναστολή της χρηματοδότησής του που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το Πεκίνο, η Γερμανία αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς ασκούν ήδη κριτική στην απόφαση του αμερικανού Προέδρου.

Το Πεκίνο, στην πρώτη του αντίδραση, δια του εκπροσώπου του Υπ. Εξωτερικών Ζάο Λιτζάν, παρότρυνε τις ΗΠΑ να να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του στον Οργανισμό λέγοντας ότι η αμερικανική απόφαση μπορεί να επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου./

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάϊκο Μας άσκησε κριτική στον αμερικανό πρόεδρο γράφοντας στο Twitter: Το να μοιράζεις ευθύνες δεν βοηθάει. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά μαζί ενάντια στον COVID19. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι να ενδυναμώσουμε τα Ηνωμένα Εθνη και ειδικά  τον υποχρηματοδοτούμενο ΠΟΥ με σκοπό, για παράδειγμα, την ανάπτυξη και διανομή διαγνωστικών τεστ και εμβολίων.

«Επικίνδυνη,όσο ακριβώς ακούγεται» χαρακτήρισε τη διακοπή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια μίας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και ο Μπιλ Γκέιτς. «Η δουλειά του ΠΟΥ επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid και αν αυτή η δουλειά σταματήσει, κανείς άλλος οργανισμός δεν μπορεί να την αντικαταστήσει», έγραψε στο twitter o Γκέιτς.

Με πληροφορίες από Reuters, SkyNews

Καταπέλτης ο Τραμπ εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Διέσπειρε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας για τον ιό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: