Άλλοι δύο νεκροί στη Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία θρηνεί ήδη 56 από τον κορωναϊό

Ερημιά λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως φαίνεται κι από τη σημερινή φωτογραφία από τη Μελβούρνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και η Αυστραλία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο. EPA/MICHAEL DODGE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα δύο νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού –ο μεγαλύτερος ημερήσιος τέτοιος απολογισμός παρότι πρόκειται για μικρό αριθμό νεκρών που ανεβάζει σε τέσσερις το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, η οποία βρίσκεται ήδη στο ήμισυ της περιόδου των τεσσάρων εβδομάδων κατά την οποία ισχύουν αυστηρά μέτρα περιορισμού.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με περίπου 5 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκε κατά 20 στα 1.035. Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί στη χώρα, έχουν κλείσει γραφεία, σχολεία και μη απαραίτητες υπηρεσίες.
Στη γειτονική Αυστραλία, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 86 στα 6.238, ενώ 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, η επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προειδοποίησε ότι παρά τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης στην εμφάνιση των νέων κρουσμάτων, η χώρα δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο. «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ
Μελβούρνη, Αυστραλία

Μελέτη στην Ουχάν: Ο κορωναϊός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: