Ξορκίστε τον ιό, φάτε τον! Βιετναμέζος σεφ φτιάχνει “κορώνα-μπέργκερ” [video]

Περίπου 2,5 ευρώ έκαστον τα “κορωνα-μπέργκερ” του Βιετναμέζου σεφ. EPA/LUONG THAI LINH




Πρέπει να τον φας, να τον νικήσεις: Αυτή είναι η φιλοσοφία του σεφ από το Ανόι ο οποίος επιχειρεί να ανεβάσει το ηθικό στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ πουλώντας πράσινα μπέργκερ, σε σχήμα … κορωναϊού.

Ξορκίζοντας την πανδημία, ο σεφ Χοάνγκ Τουνγκ και η ομάδα του επιδίδονται στην κατασκευή εκατοντάδων μπέργκερ χρωματισμένων με πράσινο τσάι και με τη ζύμη τους έτσι φτιαγμένη ώστε να μοιάζει με την εικόνα του κορωναϊού όπως αυτή καταγράφεται στα επιστημονικά μικροσκόπια.

“Συνηθίζουμε να αστειευόμαστε λέγοντας πως αν φοβάσαι κάτι, τότε πρέπει να το φας”, λέει ο Τουνγκ ο οποίος διατηρεί το κατάστημα delivery Pizza Home στην βιετναμέζικη πρωτεύουσα.

“Ο ο κορωναϊός δεν είναι πλέον τρομακτικός αφότου εσύ ο ίδιος φας ένα μπέργκερ στο σχήμα του. Αυτός ο τρόπος σκέψης δίνει χαρά μέσα σ’ αυτή την πανδημία” συμπληρώνει ο Τουνγκ.

Το κατάστημα πουλάει περίπου 50 μπέργκερ – κορωναϊούς την ημέρα, παρότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Στα μέσα Φεβρουαρίου το Βιετνάμ είχε ανακοινώσει ότι και τα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού εκείνη την εποχή είχαν αναρρώσει, αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά τον μαζικό επαναπατρισμό Βιετναμέζων πολιτών. Τώρα υπάρχουν 148 καταγεγραμμένα κρούσματα αλλά κανέναν θάνατο.

Με πληροφορίες από Reuters
Aνόι, Βιετνάμ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: