Τέλος στις άσκοπες βόλτες χωρίς χρονικό περιορισμό μελετά η κυβέρνηση μέσω 13033

Δύση ηλίου, χθες Δευτέρα, στην παραλία Θεσσαλονίκης με αρκετό κόσμο παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωναϊού. Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Χρονικό περιορισμό στην έξοδο των πολιτών από τις οικίες του φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει καταχρηστική χρήση των προβλέψεων του μέτρου ελεγχόμενης κυκλοφορίας.

Το σχέδιο σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033.

Με το συγκεκριμένο μέτρο, θεωρείται ότι θα περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Με την –πιθανή- εφαρμογή του, σημειώνει η ίδια πηγή, καταργείται η γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού.

Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα τόνισε παράλληλα ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Ξεκαθάρισε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε τον παραδοσιακό οβελία.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωναϊό που φαίνεται πως αποδίδουν.

Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

Με πληροφορίες από  Σκάι 100,3 ,Καθημερινή

Κλείσαμε τη νέα παραλία για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, λέει ο Ζέρβας: Μονόδρομος η απόφαση, λέει ο Τζιτζικώστας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: