Στον Εβρο ο υπουργός Άμυνας: 9.972 ενέργειες αποτροπής μεταναστών αναφέρει ο στρατός

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Στον Εβρο μεταβαίνει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπους καθώς κρίσιμη είναι η κατάσταση,  με τον στρατό ξηράς να εκτιμά ότι από χθες τα ξημερώματα μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί 9972 παράνομες είσοδοι στη χώρα μας.

Στη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.

Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9972 άτομα.

Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. ‘Ερχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία.

Ο στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση).

Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως. Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα.

Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος.

Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν.

Δηλώσεις Στεφανή

«Χθες το βράδυ είχαμε 9,600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να βάλουμε πλάτη για να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο Α. Στεφανής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγο πριν αναχωρήσει για τον Εβρο.
O υφυπουργός Άμυνας τόνισε επίσης: Είναι αδύνατο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έρχονται από το Ιντλιμπ. Είναι ξεκάθαρο και σαφές για εμάς το μήνυμα του Πρωθυπουργού «Ασφάλεια των συνόρων».

HJ

 

Κρίσιμη η κατάσταση: Στον Έβρο μεταβαίνει κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: