Ο κορωναϊός βλάπτει σοβαρά την Παιδεία: 300 εκατ. μαθητές στον κόσμο δεν πάνε σχολείο

File photo: Μάθημα σε σχολείο της Ταϊβάν…. EPA/DAVID CHANG




Περισσότεροι από 290 εκατομμύρια μαθητές σε όλον τον κόσμο δεν πηγαίνουν στο σχολείο, με την Ιταλία να είναι η τελευταία χώρα που κλείνει τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο εξαιτίας του νέου κορωναϊού.

Περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και πάνω από 3.200 έχουν πεθάνει εξαιτίας του σε όλον τον κόσμο, ενώ ο κορωναϊός έχει ήδη εξαπλωθεί σε 80 χώρες.

Η μεγάλη πλειονότητα των θανάτων και των μολύνσεων βρίσκονται στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στο τέλος του περασμένου χρόνου, αναγκάζοντας τη χώρα να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις, να κλείσει προσωρινά εργοστάσια και τα σχολεία επ΄ αόριστον.

Καθώς ο ιός εξαπλώνεται, κάποιες χώρες επιβάλλουν αυστηρά μέτρα. Χθες η UNESCO ανακοίνωσε ότι σε 13 χώρες έχουν κλείσει τα σχολεία, γεγονός που επηρεάζει 290,5 εκατομμύρια παιδιά, ενώ εννέα άλλες χώρες έχουν κλείσει σχολεία σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ενώ το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων στη διάρκεια κρίσεων δεν είναι κάτι καινούργιο, η γενική διευθύντρια της UNESCO Όντρει Αζουλάι δήλωσε ότι “ο αριθμός των σχολείων που έχουν κλείσει παγκοσμίως και η ταχύτητα με την οποία διαταράσσεται το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα δεν έχουν προηγούμενο και αν αυτό συνεχιστεί θα απειλείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση”.

Χθες η Ιταλία αποφάσισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να παραμείνουν κλειστά ως τις 15 Μαρτίου αυξάνοντας τα μέτρα καταπολέμησης του ιού καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φθάσει τους 107–ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών από τον ιό εκτός Κίνας.

Η Νότια Κορέα— η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός Κίνας, σχεδόν 6.000– ανέβαλε την έναρξη του νέου εξαμήνου για όλα τα σχολεία για τις 23 Μαρτίου.

Στην Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε το κλείσιμο σχεδόν όλων των σχολείων από τις 2 Μαρτίου έως τις επικείμενες εαρινές διακοπές που τελειώνουν στις αρχές Απριλίου, ενώ στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα έκλεισαν περίπου 120 σχολεία σε περιοχές όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Αποφύγετε τα χαρτονομίσματα, μεταδίδουν τον κορωναϊό: Προτιμήστε ανέπαφες πληρωμές λέει ο ΠΟΥ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: