Αποφύγετε τα χαρτονομίσματα, μεταδίδουν τον κορωναϊό: Προτιμήστε ανέπαφες πληρωμές λέει ο ΠΟΥ

File Photo: Απαραίτητο το πλύσιμο χεριών μετά τη χρησιμοποίηση χαρτονομισμάτων λέει ο ΠΟΥ. EPA/WU HONG




Να αποφεύγουν τη χρήση χαρτονομισμάτων ώστε να αποτρέπεται η μετάδοση της νόσου συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αντί των χαρτονομισμάτων ο ΠΟΥ συμβουλεύει την χρησιμοποίηση ανέπαφων συναλλαγών όποτε αυτό είναι δυνατό και εάν η χρήση του χάρτινου νομίσματος είναι αναπόφευκτη, τότε τα χέρια θα πρέπει να πλένονται αμέσως μετά την επαφή.

Η συμβουλή του ΠΟΥ έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση Κίνας και Κορέας να απολυμαίνουν τα χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα ως μέσο αποτροπής της μετάδοσης του κορωναϊού.

Ερωτηθείς από την βρετανική εφημερίδα Telegraph  εάν η χρήση χαρτονομισμάτων μεταδίδει ή όχι τον ιό, εκπρόσωπος του ΠΟΥ απάντησε: «Ναι, είναι πιθανό, και είναι μια καλή ερώτηση».

«Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν χέρια συχνά και μπορούν να μαζέψουν κάθε είδους βακτήριο και ιό», είπε ο εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρησιμοποίηση των χαρτονομισμάτων  και να αποφεύγουν να αγγίζουν , μετά το πρόσωπό τους.

«Οπου είναι δυνατό, είναι καλό να χρησιμοποιούνται ανέπαφες πληρωμές

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πάντως, σχολιάζοντας την είδηση, ότι τα βακτήρια που  βρίσκονται πάνω σε ένα χαρτονόμισμα δεν  διαφέρουν σε τίποτε από αυτά που υπάρχουν σε κάθε άλλη επιφάνεια  και ο κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος αγγίζοντας ένα χαρτονόμισμα από το να αγγίζεις ένα χερούλι, ένα πόμολο ή μία πιστωτική κάρτα.

Με πληροφορίες από Independent

“Φωλιά” του κορωναϊού οι τουαλέτες: Η απλή καθημερινή απολύμανση δίνει λύση [έρευνα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: