Ο άθλιος Σοϊλού επανήλθε: Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στον Έβρο μόλις περάσει η κρίση του κορωναϊού (video)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σε τηλεδιάσκεψη με Τούρκους δημάρχους. Φωτογραφία via Twitter, @TC_icisleri




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η τουρκική απειλή εναντίον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που στην πραγματικότητα είναι σύνορα της Ευρώπης, παραμένει “ζωντανή”, απείλησε χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στην ουσία, αυτό που λέει ο Σοϊλού, γνωστό τσιράκι του Ταγίπ Ερντογάν, είναι ότι η Τουρκία θα καταφύγει σε εκβιασμό της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τους μετανάστες μόλις η πανδημία του κορωναϊού περάσει. Το συμπέρασμα είναι ότι η κατοχική δύναμη δεν θα αλλάξει καθόλου την πολιτική της και θα αποστείλει ξανά μετανάστες στον Έβρο.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι από προχθες το βράδυ η Τουρκία εκκένωσε την πύλη Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη, και μετέφερε 5800 μετανάστες σε 9 νομούς όπου θα τους φιλοξενήσει σε κέντρα επανεισδοχής.

Ο κ. Σοϊλού ανέφερε ότι προχθες το βράδυ οι Τουρκοι πραγματοποίησαν επιχείρηση μέχρι το πρωί εκκενώνοντας 5,800 πρόσφυγες από την περιοχή. Τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα απαγορεύσει σε κανένα μετανάστη, που θέλει να επιστρέψει στα σύνορα και ότι η τουρκική πολιτική για το θέμα δεν έχει αλλάξει.

“Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας”, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NTV, λέγοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί περιφερειακή καραντίνα, μπορεί να ληφθούν ανώτατα μέτρα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αυτή τη στιγμή η ζωή έχει σταματήσει στην Τουρκία κατά 80% και πως η διακίνηση των ανθρώπων με τη συγκοινωνία μειώθηκε στο 10%. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ακόμη ότι από χθες το βράδυ τα υπεραστικά λεωφορεία δεν θα κάνουν διαδρομές χωρίς άδεια και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ανακοίνωσε ακόμη πως από χθες τα Σαββατοκύριακα απαγορεύονται τα πίκνικ καθώς και το περπάτημα και το τρέξιμο στην παραλιακή σε όλη την Τουρκία. Στην περίπτωση που το αποφασίσουν οι νομάρχες μπορεί να εφαρμοστεί το ίδιο μέτρο και τις καθημερινές, ανέφερε.

ΕΙΔΗΣΗ: ΩΜΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ο Ερντογάν τα χρειάστηκε: Ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: