Νέα επεισόδια στον Έβρο ανάμεσα στους υποκινούμενους μετανάστες και πρόσφυγες και τις δυνάμεις ασφαλείας Ελλάδας και Ευρώπης




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Νέα επεισόδια άρχισαν πριν από λίγη ώρα στο φυλάκιο των Καστανιών στον Έβρο ανάμεσα στους υποκινούμενους μετανάστες και πρόσφυγες και τις δυνάμεις ασφαλείας Ελλάδας και Ευρώπης.

Σε αρκετή απόσταση ακούγονται οι κρότοι των χημικών και καπνογόνων από την Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας η οποία λειτουργεί ως καθοδηγητής.

Ήδη από τις εικόνες που έχουν καταγράψει από το Ελληνικό φυλάκιο διακρίνονται με ξεκάθαρο τρόπο ποιοι είναι αυτοί που πετούν χημικά και καπνογόνα στο Ελληνικό έδαφος.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν δεν αποκλείεται να έχουν να κάνουν και με την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει τα επίσημα σύνορα με την Ελλάδα στις δώδεκα τα μεσάνυκτα.

Μάλιστα, νωρίτερα σημειώθηκε ομαδική απόπειρα εισβολής βόρεια του φράχτη στο δάσος των Καστανιών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια 400-500 ατόμων που είναι μονίμως συγκεντρωμένα μπροστά από το Ελληνικό φυλάκιο και επιχειρούν να περάσουν στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο σημείωναν ανώτατοι αξιωματικοί πως το ξέσπασμα των νέων επεισοδίων έγινε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των ηγετών Γαλλίας -Γερμανίας με τον Τούρκο πρόεδρο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, του Στρατού Ξηράς και της Frontex βρίσκονται στην οριογραμμή και αναχαιτίζουν οποιαδήποτε απόπειρα να σκαρφαλώσει κάποιος στον φράχτη ή να επιχειρήσει να προσπεράσει τα νέα τεχνιτά εμπόδια που τοποθετήθηκαν αριστερά της πύλης του φυλακίου, στο δάσος των Καστανιών.

Οι Ελληνικές αρχές από νωρίς φαίνεται ότι είχαν διαβάσει τις τουρκικές κινήσεις υποκίνησης και όλο το μεσημέρι έφταναν στο φυλάκιο επιπλέον δυνάμεις φρούρησης των συνόρων.

 

Τα στοιχεία που δίνει η Frontex στον Έβρο είναι κόλαφος για την Άγκυρα και την υποκινούμενη ασύμμετρη απειλή κατά της Ευρώπης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: