Κλειστά τα ξενοδοχεία μέχρι το τέλος Απριλίου: Τί ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του




Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου.

Είναι υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, δηλώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ
«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι “με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του ‘Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.

Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο ‘Αγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας.

Έκτος θάνατος στην Ελλάδα από κορονοϊό

Από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα υπέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά απο σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η επίσημη ενημέρωση για τον νέο αυτό θάνατο έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο κορωναϊός “χτυπά” την Καστοριά: Πρωτιά στους θανάτους-Με το 1/3 του προσωπικού το νοσοκομείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: