Κλείνει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα μήνα: Εισήγηση της προέδρου Κομισιόν

File Photo: Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. EPA, STEPHANIE LECOCQ μέσω ΚΥΠΕ




Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι διακόπτονται οι συγκοινωνίες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση “προκειμένου να μην διασπαρεί περαιτέρω ο ιός”.

“Προτείνουμε την εισαγωγή προσωρινής απαγόρευσης στα μη αναγκαία ταξίδια προς την Ευρωπαϊκή Ενωση” δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος ΄της Κομισιόν.

Η Κομισιόν έχει αιτήματα για εσωτερικούς ελέγχους λόγω κορωναϊού, στα σύνορα εντός Ε.Ε. από τις εξής χώρες μέχρι στιγμής:

Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, καθώς και η Νορβηγία και η Ελβετία, που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

«Πρότεινα στους αρχηγούς των κρατών μελών να εφαρμόσουν προσωρινούς ελέγχους στην μη ουσιαστική ταξιδιωτική δραστηριότητα προς την ΕΕ. Θα είναι μόνο για 30 μέρες, αλλά μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί», είπε πριν από λίγο σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα στο twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν .

«Λιγότερα ταξίδια, περισσότερες πιθανότητες να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», λέει η Φον Ντερ Λάιεν,σημειώνοντας πως υπάρχουν εξαιρέσεις όπως το ιατρικό προσωπικό και οι οικογένειες που ζουν χρόνια στην ΕΕ.

«Τα μέτρα είναι αποτελεσματικά όταν είναι συντονισμένα. Να προστατεύσουμε τους ανθρώπους αλλά και να κρατήσουμε τη ροή των αγαθών. Είναι ζωτικής σημασίας να κρατήσουμε τον τομέα των μεταφορών ενεργό για να κρατηθεί η οικονομική συνέχεια», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν σε μήνυμά της στο twitter.

«Προτείνω να έχουμε «γρήγορες οδούς» για να δοθεί προτεραιότητα σε σημαντικές μεταφορές όπως ο ιατρικός εξοπλισμός και τα τρόφιμα».

Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε ειδική αναφορά στη Βρετανία, λέγοντας ότι “οι Βρετανοί πολίτες είναι Ευρωπαίοι”, οπότε δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από BBC

 

Ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αποφάσισαν Μέρκελ, Μακρόν, Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: