Η Τουρκία συνεχίζει να πολιορκεί εδώ κι έναν μήνα τον Έβρο: Η επιφυλακή και τα τρία σημεία κλειδιά για Στρατό και Αστυνομία (Photos)

FILE PHOTO: Τα στελέχη του μηχανικού σε διάφορα σημεία της μεθοριακής γραμμής, διασκορπισμένα, δεν σταματούν την κατασκευή εχίνων που ενισχύουν την αποτροπή κατά της παράνομης μετανάστευσης. Πηγή: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Ημέρα Νίκης του Ελληνικού γένους και ημέρα συντριπτικής Ήττας για τους Τούρκους η 25η Μαρτίου. Ξημέρωσε η μέρα που σίγουρα δεν θέλουν να θυμούνται οι γείτονες και μάλιστα η 199η επέτειος συμπίπτει με το ξέσπασμα εδώ και σχεδόν έναν μήνα της ασύμμετρης απειλής που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα κατά της χώρας μας και της Ευρώπης.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος όπου τόσο στο Επιτελείο της Αθήνας, αλλά κυρίως οι Αξιωματικοί και τα στελέχη που φρουρούν τον Έβρο έχουν τα μάτια τους και τις αισθήσεις τους σε πλήρη εγρήγορση, περιμένοντας την κλιμάκωση.

Η στρατοχωροφυλακή και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Τουρκίας έχουν δώσει όλα εκείνα τα δείγματα πως έχουν πάρει την εντολή για δημιουργία επεισοδίου ενώ ως ασπίδα θα επιχειρήσουν γι’ ακόμη μια φορά να τοποθετήσουν το άμαχο πλήθος μεταναστών και των λιγοστών προσφύγων.

  • Για τους Αξιωματικούς που διαχειρίζονται όλες αυτές τις εβδομάδες την κρίση του Έβρου και των νησιών, η σημερινή επέτειος έχει μεγαλύτερη σημασία. Σίγουρα δεν αισθάνονται ως Κολοκοτρώνης ή Καραϊσκάκης, αλλά ο σχεδιασμός τους για την επέτειο είναι πολύ τα πιο αυξημένα μέτρα σε όλο το μήκος των 212 χλμ.
  • Επίσης και στα νησιά σύμφωνα με πληροφορίες, Λιμενικό μαζί με το ΠΝ αλλά και οι κυβερνήτες των ταχέων σκαφών των αμφίβιων δυνάμεων, μέσα στα πλωτά βρίσκονται.

Οι Επιτελείς θεωρούν πως εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν νέες κινήσεις προς τον φράχτη θα δημιουργηθούν επεισόδια, αυτά θα επαναληφθούν και ίσως να είναι πιο σφοδρά από κάθε άλλη φορά. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνονται επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας για τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας αλλά κι εκείνα του Στρατού Ξηράς.

Χιλιόμετρα κονσερτίνας έχει απλώσει το Μηχανικό, που έχει δώσει όχι εξετάσεις αλλά τα διαπιστευτήρια του σ’ όλη τη μεθόριο στέλνοντας το αποτρεπτικό μήνυμα με τα έργα του. Πηγή: Hellas Journal
  • Δικαιώνονται όσοι δεν ήθελαν τα ΜΟΕ

Άλλωστε από χθες η Άγκυρα, παραμονή της 25ης Μαρτίου, έδωσε το δείγμα γραφής πάνω στο οποίο πρόκειται να κινηθεί και την ημέρα της Ελληνικής Εθνικής επετείου. Μπορεί να μην στέγνωσε το μελάνι των Ελληνοτουρκικών συζητήσεων περί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα πάντα η Τουρκία τα πέταξε στον κάλαθο των άχρηστων αντικειμένων και εγγράφων.

Άρα οι Επιτελείς που ήταν αντίθετοι σ’ εκείνη την έναρξη του άνευ σημασίας διαλόγου, δεν περιμένουν κάτι άλλο εκτός από το σπάσιμο του συμφωνημένου εδώ και δεκαετίες μορατόριουμ που αφορά περιόδους μεγάλων θρησκευτικών εορτών και Εθνικών επετείων.

Στο Επιτελείο υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος των τελευταίων ετών με σοβαρότατες προκλήσεις ακόμη και μέσα σε ημέρες που υποτίθεται ότι εντάσσονται στο συγκεκριμένο μορατόριουμ. Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; τις υπερπτήσεις και τις δεκάδες παραβιάσεις του Δεκαπενταύγουστου ή το ίδιο σκηνικό την 28η Οκτωβρίου, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21η Νοεμβρίου), τα Χριστούγεννα κ.ο.κ.

Με τις θερμικές κάμερες τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων βλέπουν και παρατηρούν τα πάντα μέσα στη νύχτα. Ωστόσο οι “κουκούλες” που Lockάρουν είναι όπως λένε αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές μέλη της στρατοχωροφυλακής με πολιτικά. Πηγή: Hellas Journal
  • Το Ελληνικό ηχηρό και σύναμα συμβολικότατο μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός του απόρθητου Έβρου ήταν πριν λίγες ώρες με τη χαμηλή διέλευση των δυο μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα κεφάλια των φρουρών στον ακριτικό Νομό. Την ίδια στιγμή άλλα «μπλε φτερά» ήταν πίσω από τα τουρκικά αεροσκάφη που θέλησαν και πάλι να προκαλέσουν στον ουρανό του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αξιωματικοί στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες έχουν δώσει εντολές ώστε τα στελέχη να κινηθούν σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο είναι η ισχυρή και ουσιώδης παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας τόσο στον φράχτη, όσο και στην παρέμβρια περιοχή του ποταμού Έβρου στο συνοριακή γραμμή.

Το δεύτερο κομμάτι στο οποίο δίνεται μεγάλη βαρύτητα είναι αυτό της ενίσχυσης του φράχτη ενώ όπου δεν υπάρχει αυτός, δηλαδή από την περιοχή της πράσινης πόρτας και προς το νότο τα νέα έργα με ενισχυμένους εχίνους δεν σταματούν ν’ αναπτύσσονται.

Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων Αστυνομίας και Στρατού Ξηράς βρίσκονται κυρίως στην παρέμβρια περιοχή και παρατηρούν με διόπτρες νυχτερινής όρασης ότι κινείται από την ανατολική πλευρά του Έβρου ποταμού. Πηγή: Hellas Journal

Χαρακτηριστική είναι αυτή η εικόνα που δημοσιεύει σήμερα η σελίδα μας και απεικονίζει στελέχη του Στρατού Ξηράς τα οποία ακόμη και μέσα στη νύχτα δεν σταματούν τις εργασίες εντός της μεθοριακής ζώνης. Αξίζει να επαναλάβουμε ότι το Μηχανικό δεν ήταν η πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις για την αξία και τον ρόλο που διαδραματίζει κυρίως στον Έβρο, όμως τώρα με αυτή την κρίση που ξέσπασε, κάθε στέλεχος αφιέρωσε όλα τα 24ωρα από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα στον όρκο που έδωσε προς την πατρίδα.

Το τρίτο σκέλος έχει να κάνει με μια κυκλική ανάπαυση των στελεχών- φρουρών του Έβρου από την Αστυνομία και τον Στρατό Ξηράς. Τις ημέρες όπου η ένταση πέφτει και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πολλά στην απέναντι πλευρά των συνόρων, είναι ευκαιρία για εγρήγορση μεν αλλά και για ξεκούραση των τμημάτων που έχουν τιμήσει με το παραπάνω την θέση που κατέχουν.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Το προσωπείο της καλής Άγκυρας έπεσε ξανά… «Κάντε επεισόδια αν θέλετε να φάτε» το τελεσίγραφο της Jadarma στους μετανάστες (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: