Οι υπουργοί της Κροατίας δωρίζουν τους μισθούς τους στο σεισμόπληκτο Ζάγκρεμπ

Αντιμέτωπη με διπλή κρίση η Κροατία: κορωναϊός και σεισμός στο Ζάγκρεμπ. EPA/ANTONIO BAT




Τα μέλη της Κροατικής κυβέρνησης θα κάνουν δωρεά τον μισθό του Μαρτίου, σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Ζάγκρεμπ την περασμένη Κυριακή.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους να επιδείξουμε ενότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε τον συνδυασμό των δύο κρίσεων (κορωναϊός και σεισμός)», δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο κ. Πλένκοβιτς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, συνολικού ύψους 30 δισεκατομμυρίων κούνα (περίπου 8 δισ. ευρώ).

Επίσης, υπενθύμισε ότι, για τρεις μήνες αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το μέτρο αυτό θα παραταθεί. Στο εργασιακό πεδίο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το συνολικό κόστος του καθαρού μηνιαίου κατώτατου μισθού ανά εργαζόμενο.

Εξάλλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και ένα τρίτο μέτρο που απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια με δωδεκάμηνη περίοδο χάριτος και πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Ο κ. Πλένκοβιτς είπε ότι η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πιο δύσκολη και από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Το πιο σημαντικό, είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής» επισήμανε.

Με πληροφορίες από Hina μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ζάγκρεμπ, Κροατία

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος από σεισμό 5,3 στην Κροατία: “Μείνετε έξω, τηρείτε αποστάσεις”, λέει η κυβέρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: