Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το θέμα του κορωνοϊού τόσο στην Κύπρο όσο και παγκόσμια απασχολούν και σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Προβάλλεται ιδιαίτερα το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απο την Κυβέρνηση λόγω μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στις συστάσεις για περιορισμό στο σπίτι.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πειθάρχησαν οι Κύπριοι» αναφέρει πως υπακούσαμε στα υπουργικά διατάγματα για τα μέτρα κατά της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης γράφει πως ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό παγκοσμίως και πως τα κρούσματα ανέρχονται στα 324.064 και οι νεκροί στους 13.782. Αλλού αναφέρεται στα τρία σενάρια για τη σέντρα των πρωταθλημάτων.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έδρασαν ακαριαία και δάμασαν τον κορωνοϊό» πως σε απόσταση αναπνοής από την Κίνα, η Ταϊβάν έχει πλέον μόλις 150 κρούσματα και 2 νεκρούς σε πληθυσμό 25 εκ. και θεωρείται από τους επιστήμονες φωτεινό παράδειγμα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρει πως αριθμός Κυπρίων δεν απέφυγε τον πειρασμό της εξόδου παρά τις συστάσεις των ιατρών και των αρχών. Επίσης γράφει πως μειώθηκε η ρύπανση λόγω του περιορισμού της κίνησης.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Χειροτερεύουμε επικίνδυνα» αναφέρει πως οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού μεγαλώνουν και μαζί τους και η αγωνία για την επόμενη ημέρα, ενώ άρχισαν να δυναμώνουν οι φωνές για λήψη πιο αυστηρών μέτρων από την Κυβέρνηση. Αλλού σημειώνει πως τα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται σε άλλες χώρες μέσω κινητών. Επίσης αναφέρει πως επ’ αόριστον κλειστό είναι το Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Και άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού» αναφέρει πως πιθανόν να ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα, ειδικά για τις συναθροίσεις, μετά τη σημερινή συνεδρία της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία των επιδημιολόγων. Αλλού γράφει πως στον κλοιό του COVID-19 βρίσκεται ο πλανήτης. Επίσης αναφέρεται στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: